Cu puţin înaintea vizitei, consilierul lui Victor Ponta, Gyorgy Frunda, fie pentru că e un pitecantrop (spilcuit), fie pentru că e un ungur şiret, s-a răţoit la SUA, pe motivul – cunoscut de la Vadim Tudor – că ne tratează ca pe o colonie.
Dacă adăugăm acestei declaraţii zvonurile alimentate de dispariţia lui Victor Ponta în timpul vizitei (c-ar fi vrut să arate astfel refuzul de a se întîlni cu emisarul american), Mesajul transmis de USL după încheierea vizitei ar putea părea surprinzător.
Atmosfera USL-istă dinaintea vizitei, puternic alimentată de interpretarea dispariţiei lui Victor Ponta ca expresia mojicească a unui refuz de a se întîlni cu trimisul Departamentului de stat anunţau o poziţie violent anti-americană.
Pe parcursul vizitei, Victorie Nuland, personaj de mare importanţă în Departamentul de stat (are 29 de ani de carieră în Departamentul de stat, e ministru adjunct care răspunde de afacerile europene şi euroasiatice, a fost numită de Barak Obama, în acest post, în mai 2013, dinadins, pentru că prestaţia ei ca purtător de cuvînt al Departamentului de stat în timpul Crizei din Libia fusese contestată de Republicani) s-a străduit să arate în hotarele limbajului diplomatic preocuparea SUA faţă de politica USL de transformare a Justiţiei în chelăreasa penalilor din România.
S-a întîlnit cu şefa DNA, Codruţa Kovessi, acuzată de USL, că anchetează la comandă politică, a invitat la întîlnirea de la Ambasada americană doar ziare şi ONG-uri percepute ca adversare ale Puterii USL.
În aceste condiţii, ar fi fost de aşteptat ca propaganda USL, după încheierea vizitei, să se concentreze pe binecunoscutele teze ale naţionalismului de mujdei:
Nouă nu ne dă nimeni lecţii, nu sîntem colonie americană, nu admitem să fim traşi de urechi, bla-bla-bla.
Năpustirea asupra mesajului potrivit căruia Puterea USL a ieşit bine la această vizită-extemporal trădează recunoaşterea de către liderii USL a Atotputerniciei americane în România.
S-a văzut din nou că, deşi naţionalişti-comunişti, ca nepoţei ai PCR-ului, prin tatăl FSN, PSD-iştii n-au curaj să fie antiamericani şi antioccidentali pe faţă.
Dacă ar fi fost, dacă ar fi pariat cîtuşi de puţin pe naţionalismul românesc, nu s-ar fi grăbit să recunoască nota de examen a vizitei emisarului american.
Pentru că – să fie clar:
În clipa cînd te zbaţi să prezinţi vizita ca una de binecuvîntare a Puterii USL, înseamnă că recunoşti cît de importantă e pentru tine această binecuvîntare.
Excelent! vor striga unii cititori.
E de bine dacă liderii USL recunosc Puterea covîrşitoare a Occidentului în România.
E de rău, voi răspunde eu.
Prin tot ceea ce fac în materie de justiţie, presă liberă, stat de drept, comunicare publică, liderii USL sînt completamente antiamericani şi antioccidentali.
Poziţia lor publică pro-americană şi pro-occidentală e o şmecherie de tip
Zicem ca ei şi facem ca noi.
Pentru democraţia din România, această poziţie duplicitară e mult mai periculoasă decît cea făţiş antioccidentală.
O poziţie făţişă împotriva Americii, împotriva standardelor impuse de Occident ar înlesni enorm lupta pentru apărarea statului de drept.
Cum aceasta nu e posibilă fără sprijinul opiniei publice, presa independentă, adevărata societate civilă n-ar mai fi obligate mai întîi să dezvăluie politica antidemocratică sub vorbele şi faptele de faţadă ale Puterii USL-iste.
Ar putea ataca de a dreptul.

CITIȚI ȘI

 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O iluzie primejdioasă: Dracul USL nu-i chiar atît de negru!
 • România Lui Cristoiu. Victor Ponta sau dispreţul PSD-ist faţă de opinia publică
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Pupat doi – Traian Băsescu şi Victor Ponta – Piaţa endependenţi la Cotroceni
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PSD şi PNL n-au pornit Războiul. Doar se înarmează în vederea Războiului
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. PDL – marele perdant al recentei Crize politice
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. În sfîrșit, Victor Ponta s-a demascat!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. M-am ars! Am scris că Traian Băsescu avea un fir de aţă pe cracul pantalonului!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Victor Ponta învins de Coaliția Traian Băsescu – Transportatori
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. O obsesie românească: Unitatea Opoziţiei!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Războiul celor 7 cenţi!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Gravele consecinţe ale războiului total Traian Băsescu – Victor Ponta
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cu ajutorul lui Mugur Isărescu, Victor Ponta îi dă şah lui Traian Băsescu!
 • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Violența strict verbală – o permanență a Marii Famiglii care e clasa noastră politică

Te-ar putea interesa și: