Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția română, UMILITĂ CRUNT de un INTERLOP IEȘEAN. URMĂRIT INTERNAŢIONAL de un deceniu, a transmis Live reîntoarcerea sa. Ce MESAJ SFIDĂTOR a avut pentru autorități | VIDEO
Poliția română, UMILITĂ CRUNT de un INTERLOP IEȘEAN. URMĂRIT INTERNAŢIONAL de un deceniu, a transmis Live reîntoarcerea sa. Ce MESAJ SFIDĂTOR a avut pentru autorități | VIDEO

Poliția română, UMILITĂ CRUNT de un INTERLOP IEȘEAN. URMĂRIT INTERNAŢIONAL de un deceniu, a transmis Live reîntoarcerea sa. Ce MESAJ SFIDĂTOR a avut pentru autorități | VIDEO

Poliţiştii români au fost umiliţi crunt de un interlop dat în urmărire internaţională de aproape un deceniu. Sfidător, Belgian Tănase a venit cu avionul în România, iar pe aeroport, le-a transmis un gest obscen poliţiştilor.

În 2007, Belgian Tănase a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru infracţiuni rutiere, însă, interlopul a fugit în Franţa, unde a aşteptat să i se prescrie pedeapsa. Pe 30 august 2016, Belgian fusese arestat în hexagon, însă din cauza uneid ecizii halucinante a justiţiei din România de a i se anula mandatele de executare a pedepsei, a fost eliberat după doar câteva zile. 

Cum răspund autorităţile numeroaselor întrebări legate de acest caz?

„Biroul Urmăriri a făcut demersuri susţinute pentru depistarea în vederea extrădării persoanei“, transmite Ziarul de Iaşi. Potrivit jurnaliştilor publicaţiei citate, la nivelul Curţii de Apel Iaşi, încă din 2008 exista informaţia că Belgian locuieşte în Franţa, adică fix ţara din care Belgian s-a întors alaltăieri. Rămâne un mister de ce autorităţile ieşene nu au putut sau nu au vrut să îl extrădeze pe interlop.

Timp de 9 ani, autorităţile s-au chinuit să-l prindă pe membrul clanului ieşean condus de Cosmos Tănase, însă acesta s-a întors singur, iar revenirea sa în ţară a fost anunţată cu surle şi trâmbiţe pe Facebook chiar de către familie. 

Pentru ca ofensa să fie şi mai dureroasă, familia a transmis live, pe Facebook întoarcerea infractorului. Acesta a fost întâmpinat la aeroport cu un fast demn de un şef de stat. 

În luna iunie a acestui an, Belgian a introdus o acţiune de contestaţie în anulare la Judecătoria Iaşi, invocând că mandatul de executare a pedepsei de patru ani s-a prescris şi cerând anularea acestuia. În mod surprinzător, o acţiune similară a introdus şi Biroul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei, care, de asemenea, a cerut anularea mandatului din cauza prescripţiei. Decizia instanţei a venit pe 26 august, atunci când, pe lângă mandatul de executare a pedepsei a fost anulat şi mandatul european de arestare emis după ce Belgian a fost dat în urmărire generală, precizează sursa citată.