Evenimentul Zilei > Actualitate > Rețea de trafic de arme, dezmembrată de Poliția Română! Descoperire incredibilă!
Rețea de trafic de arme, dezmembrată de Poliția Română! Descoperire incredibilă!

Rețea de trafic de arme, dezmembrată de Poliția Română! Descoperire incredibilă!

Mai multe pistoale cu glonţ, arme cu aer comprimat şi peste 1.000 de cartuşe au fost descoperite de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Buzău în urma a trei percheziţii domiciliare efectuate marţi în judeţele Braşov şi Ialomiţa, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Politia Romana.

Potrivit comunicatului transmis de Poliția Română, activităţile, derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au vizat doi bărbaţi, în vârsta de 20 şi 47 de ani, din Buzău şi Braşov, bănuiţi de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

"În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, şapte pistoale cu glonţ, o arma lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartuşe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente de armament (ţevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deţinute ilegal. Din cercetări a reieşit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Braşov ar fi achiziţionat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă", se precizează în comunicatul transmis de Politia Romana.

 

Cele două persoane au fost reţinute şi urmează să fie prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

 

Politia Romana continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.