Evenimentul Zilei > Social > Poliţia Locală Sector 6 a declarat război mâncătorilor de semniţe care nu respectă curăţenia
Poliţia Locală Sector 6 a declarat război mâncătorilor de semniţe care nu respectă curăţenia

Poliţia Locală Sector 6 a declarat război mâncătorilor de semniţe care nu respectă curăţenia

Într-un comunicat remis de Biroul de Presă al Primăriei Sector 6 se arată că oficialităţile sunt de ceva timp în război deschis cu… mâncătorii de seminţe care “nu respectă curăţenia pe domeniul public”. Amenzile aplicate, de la începutul anului şi până acum, contravenienţilor care nu respectă regulile de salubrizare şi igienizare a Bucureştiului depăşesc pragul de 30.000 de lei.

“Poliţiştii locali, se arată în comunicatul cu pricina, au amendat persoanele care au aruncat pe jos cojile de semniţe (…) În parcurile Crângaşi, Gorjului, Păcii, Drumul Taberei, Giulești, (ieri, n.r.) în intervalul orar 08.00-23.00, au fost depistate și sancționate mai multe persoane care nu au respectat curățenia pe domeniul public”. Aceeaşi informare de presă face trimitere şi la cuantumul amenzilor aplicate celor care “au călcat pe bec” şi au aruncat cojile de seminţe pe jos. Contravenienţii sunt obligaţi să scoată din buzunar nu mai puţin de 30.000 de lei, atât cât însumează, într-un an, sancţiunile acordate de Poliţia Locală, la ordinal edilului din Sectorul 6. Faţă de tinerii care “au acceptat să curățe locurile în care au făcut mizerie, aruncând coji de seminte pe jos”, oamenii legii au manifestat clemenţă: “Tinerilor le-au fost aplicate doar avertismente”. Primarul Sectorului 6 Gabriel Mutu a declarat că se urmăreşte respectarea prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 de aplicare a Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti. “Țin foarte mult ca aceste controale să fie efectuate permanent, în speranța că cei care nu respectă curățenia pot fi educați, fie obligându-i să curățe acolo unde au făcut mizerie, fie aplicându-le amenzi care să-i descurajeze să mai repete astfel de gesturi în viitor. Doar respectând regulile putem să avem un sector mai curat, așa cum am convingerea că ne dorim cu toții”, a declarat Gabriel Mutu

Potrivit HCGMB nr. 120/2010 privind aprobarea Normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

Conform hotărârii mai sus menționate, noile cuantumuri privind sancțiunile contravenționale pentru aruncarea cojilor de seminţe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 lei, atât pentru persoanele fizice, cât și juridice.