Din imagini se vede cum un angajat al Poliției Române, plătit din banii contribuabililor și aflat, teoretic, în slujba lor, îl lovește pe la spate pe un cetățean pe care l-a legitimat.

„Imbecilul” în uniformă, cum îl caracterizează vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, așteaptă ca cel legitimat să își ia bicicleta pentru a pleca, moment îl lovește bestial, cu piciorul, în spate.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a explodat, la vederea acestor imagini.

„Păi aici pot să știu și eu de ce această reacție? Că tânărul acesta nu a scuipat pe nimeni și mă îndoiesc profund că a înjurat”, a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

„Așa cum voi susține clar intervenția dură în cazul unora care sunt violenți sau recalcitranți, susțin și cer rapid scoaterea din Poliție sau Jandarmerie a unor astfel de imbecili care păteaza haina militară”, a mai scris politicianul.

 

Imaginile vin la câteva ore după un alt scandal care a zguduit opinia publică.

Un polițist de la Secția 9 a fost filmat în timp îl lovea cu sălbăticie, cu pumnii și picioarele, un bărbat. Ulterior, așa-zisul „reprezentant al legii” a alergat pe stradă și a lovit un alt tânăr.

Atenție, români: Poliția te bate! Scene revoltătoare în Capitală

Și mai grav, Poliția Capitalei a încercat să evite referirile la comportamentul bestial al angajatului său, care lovește un cetățean ce, se vede pe filmare, nu este agresiv, motivând că „bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional”.