Poliţia bulgară a prezentat portretul robot al teroristului de la Burgas

Poliţia bulgară a prezentat portretul robot al teroristului de la Burgas

Poliţia bulgară a difuzat astăzi o imagine cu faţa reconstituită a presupusului autor al atentatului sinucigaş antiisraelian din Bulgaria în care şi-au pierdut viaţa cinci turişti israelieni, şoferul bulgar al autocarului şi autorul kamikaze.

Imaginea reprezintă un tânăr alb, cu ochi albaştri, păr şaten închis şi frunte înaltă.

''Faţa autorului kamikaze de pe aeroportul din Burgas a fost reconstituită cu ajutorul tehnologiilor moderne şi pe baza datelor disponibile'', a anunţat Ministerul bulgar de Interne.

Ministerul ''le-a cerut cetăţenilor'' să-i comunice ''orice informaţie legată de bărbatul din fotografie'', transmite AGP, preluată de Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anchetatorii au găsit resturi provenite de la capul şi picioarele autorului kamikaze după explozia unei bombe pe 18 iulie în faţa unui autocar care urma să transporte turişti israelieni de la aeroportul din Burgas în staţiunea balneară Sunny Beach.

Anchetatorii dispun de amprente digitale şi genetice ale presupusului kamikaze, dar ele nu figurează în nici o bază de date ale serviciilor secrete din lume.

Pe 28 iulie, site-ul bulgar de Internet bivol.bg a publicat fotografii cu figura reconstituită a atacatorului.

Unul din medicii care au efectuat autopsia, Kosio Yankov, a confirmat autenticitatea fotografiilor difuzate pe site-ul bivol.bg. El a precizat că ochii autorului kamikaze erau între ''verde şi căprui'', şi nu albaştri, cum indica site-ul, explicând această schimbare printr-un efect post-mortem.

Atentatul, în care au fost rănite alte peste 30 de persoane, este atribuit de către Israel Iranului, acuzat că l-a comandat, ceea ce Teheranul a negat cu vehemenţă, şi mişcării şiite libaneze Hezbollah ca executant.