Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliția Animalelor, amendă pentru o stăpână care și-a abandonat câinele. Povestea lui Oxi
Poliția Animalelor, amendă pentru o stăpână care și-a abandonat câinele. Povestea lui Oxi

Poliția Animalelor, amendă pentru o stăpână care și-a abandonat câinele. Povestea lui Oxi

Poliția Animalelor, un serviciu nou creat în cadrul Poliției Locale a Municipiului București, a finalizat cercetarea primului caz de abandon canin. Agenții Primăriei Capitalei au amendat o femeie care și-a abandonat câinele pe o stradă din Sectorul 5. Din fericire, Oxi, un pitbull de un an și jumătate, a fost recuperat de ASPA, la inițiativa unor oameni cu suflet.

Destinul lui Oxy, un Pitb Bull de un an și jumătate, s-a schimbat brusc la început de martie. Stăpâna lui a decis să-l abandoneze undeva prin București, pe motiv că are de întreținut un minor și nu mai are suficient spațiu in casa, transmite Poliția Locală București. Femeia a țintit o zonă de pe Șoseaua Giurgiului, la periferia sectorului 5, „fiindcă am văzut că acolo sunt case cu curți spațioase și am avut speranța că cineva va avea grija de el”, dupa cum a marturisit ulterior fosta stapana a cainelui. Planul fiind facut, Oxy – pe care D.S. îl avea de la vârsta de patru luni – a fost urcat in masina familiei și dat jos cu forța într-o intersecție din zona stabilită. După ce mașina a demarat în trombă, câinele a intrat, speriat, într-o curte. Văzându-se cu pit bull-ul în fața ușii, un locatar a intrat în panică și l-a gonit. Apoi, a anunțat ASPA. „Este un cățel blând, jucăuș, am știut că nu va pune în pericol viața vreunei persoane și nu am știut că putea fi dat spre adăposturi publice”, declara D.S, după rezolvarea cazului.

Câinele a fost capturat de echipa specială a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. 

În acest caz, cercetările au fost efectuate de lucrătorii Poliției Animalelor, serviciu nou creat în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, care se ocupă cu respectarea legislației privind protecția animalelor. După ce au vorbit cu martorii și după ce au analizat imaginile cu autoturismul din care a fost aruncat Pit Bull-ul, inspectorii Poliției Animalelor au identificat-o pe D.S., care a recunoscut abandonul. Mai mult, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au descoperit și faptul că animalul nu era înregistrat în evidențele autorităților, așa cum prevede legea. Femeia a fost sancționată cu suma de 1.000 de lei pentru nerespectarea art. 6 alin 2 lit. f din Legea 205/2004 privind protecția animalelor republicată.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: