Drogurile au fost identificate în trei operațiuni diferite, coordonate de procurorii Giovanni Bombardieri și Gaetano Paci din Reggio Calabria.

Dacă traficanții de droguri ar fi recuperat cocaina, de calitate pură, ar fi fost tăiată de până la patru ori și ar fi inundat piețele din jumătate de Europa, aducând organizației mafiote ‘Ndrangheta un venit de aproximativ 260 de milioane de euro.

Drogurile au fost identificate în cadrul activității de combatere a traficului internațional de substanțe stupefiante, desfășurată de agenții financiari de la Comandamentul provincial și de funcționarii antifraudă de la Agenția Vamală. Detaliile confiscării sunt încă obiectul anchetei. Cocaina a fost găsită cu ajutorul scanerelor sofisticate pe care le are în dotare Agenția Vamală din portul calabrez.

Substanța era ascunsă în trei containere. Două dintre acestea, încărcate cu cafea și carne congelată, plecaseră din Brazilia, în timp ce al treilea, încărcat cu fructe exotice, provenea din Ecuador. (Rador)

https://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2021/02/10/sequestrate-13-tonnellate-di-cocaina-in-porto-gioia-tauro_298d2a60-4de1-4af9-80fc-b2c3d4fe16a1.html