"Sunt în măsură să vă comunic că, în ce priveşte iniţiativa PSD privind pensiile speciale pentru parlamentari, deputaţii şi senatorii grupului PNL şi-au retras semnăturile de pe acest proiect de lege. A mai rămas un singur semnatar din partea noastră, restul fiind 180 de la PSD, 60 de la celelalte grupuri parlamentare. Cel care nu şi-a retras semnătura este colegul nostru Radu Zlati. Este o opţiune personală a dumnealui, mi-a argumentat că are o serie de amendamente la proiect şi în funcţie de admiterea sau nu a acestora va fi şi votul său, pentru sau împotrivă", a declarat Pocora la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că decizia PNL a fost de a nu susţine acest proiect şi de a vota împotrivă, iar partidul va fi cel care va analiza şi va decide, după vot, dacă deputatul Radu Zlati va fi sancţionat sau nu.

"Colegii noştri care au semnat iniţial au spus că au fost puşi în faţa acestei iniţiative legislative, mulţi nici nu au ştiut exact textul când au semnat, au fost cazuri particulare. Aş vrea să spună şi domnul Victor Ponta, preşedintele PSD, primul-ministru şi deputatul, cum se poziţionează faţă de această iniţiativă a 180 de parlamentari. Mai mult, domnul Ponta spunea că nu este deputat, doar că îi amintesc că este deputat la al treilea mandat şi, conform iniţiativei legislative a colegilor săi din PSD, ar urma să beneficieze de o pensie undeva la 1000 de euro. Să ne spună cum va vota", a afirmat Pocora, citată de Agerpres.