Florin Cîțu a menționat că reprezentanții PNL sunt foarte determinați să câștige alegerile la Primăria București, iar pentru acest obiectiv, el este dispus să-și ajute partidul cu ce poate.

„Vom discuta în partid. Este un obiectiv important pentru PNL și dacă e nevoie de mine să luăm acest obiectiv mă voi implica. Nu știu dacă asta însemnă să candidez, dar mă voi implica să ajut partidul să câștige”, a precizat ministrul.

În contextul viitoarelor alegeri locale, ministrul Finanțelor Publice a anunțat, zilele trecute, mai multe controale și verificări la Primăria Capitalei în scopul determinării felului în care sunt cheltuiți banii publici. El a precizat că va fi o analiză la toate companiile municipale pentru că nu este în regulă ca 87% din bugetul acestora să fie cheltuit pe salarii.

„Am cerut o situație să văd când a fost ultima oară o inspecție economico-financiară la Primăria București. Pentru că mi se pare ciudat să ai bani în buget pentru subvenție, dar apoi să te împrumuți pe 20 de ani să plătești subvenția la energie, de exemplu”, a afirmat ministrul Finanțelor.

Potrivit acestuia, situația economico-financiară a Primăriei București nu a mai fost ealuată e Ministerul Finanțelor de aproximativ 10 ani.