Evenimentul Zilei > Politica > PNL va sta cu ochii pe Guvern abia după Congres
PNL va sta cu ochii pe Guvern abia după Congres

PNL va sta cu ochii pe Guvern abia după Congres

Evenimentul zilei a aflat că „guvernul din umbră” al PNL, menit să sancționeze derapajele cabinetului Grindeanu, este departe de a se concretiza. Liberalii sunt preocupați cu răfuielile interne

Ajuns principal partid de Opoziție, PNL se mulțumește să taxeze Puterea prin comunicate de presă sau postări pe Facebook. Liderii partidului nici la TV nu se mai înghesuie. Liberalii sunt măcinați de războaiele interne și sunt preocupați de găsirea unui lider care să preia partidul după Congresul planificat în primăvară. Grupările se războiesc până și pe data organizării acestuia.

Un demers prematur

Propunerea vicpreșe dintelui Ovidiu Raețchi de a se forma un guvern din umbră a fost catalogată drept prematură de unii colegi din partid. „Dacă venim acum să avansăm nume pentru un presupus Guvern din umbră sau din penumbră, nu facem decât să încurajăm un anumit tip de scenarită contrafactuală, care de fapt nu duce decât la destabilizarea PNL. Prioritatea zero este reclădirea internă”, a spus, pentru EVZ, Daniel Gheorghe, viceliderul deputaților PNL. Liderii din teritoriu nici nu știu cine face parte din echipa care ar trebui să-i sancționeze pe pesediști.

Liderul PNL, Raluca Turcan, a anunțat că liberalii vor monitoriza cum se va pune în aplicare programul de guvernare PSD-ALDE și vor face săptămânal un raport public. EVZ a aflat că PNL este departe de a întocmi un astfel de document, in interiorul partidului nediscutându- se subiectul. „Există aceste comisii de specialitate ale PNL care doar ar trebui activate. (…)Acum, știți cum e, au fost sărbătorile, a fost o perioadă în care oamenii se concentrează spre alte lucruri, e încă vacanță”, a precizat deputatul PNL, Daniel Gheorghe, adăugând că trebuie să vadă o perioadă „cum se mișcă Guvernul, să vedem punctele slabe”.

Iohannis la Cotroceni, PNL, interimat continuu

Liberalul a explicat că partidul duce lipsă de o conducere legitimă. „PNL funcționează pe interimate cam de la plecarea lui Klaus Iohannis președinte la Cotroceni”, a spus acesta pentru EVZ.

Și liderul PNL București, Cristian Bușoi, a mărturisit că liberalii au greșit că nu s-au coordonat cu șeful statului, lucru care i-a costat alegerile parlamentare. „Cred că una dintre erorile pe care le-am făcut, în afară de chestiunea cu ambiguitatea candidatului nostru vizavi de PNL, a fost faptul că în anumite momente nu am fost coordonaţi cu Klaus Iohannis”, a spus Bușoi, la Antena 3.

În urmă cu o lună, Iohannis a respins acuzațiile lui Ludovic Orban potrivit cărora PNL ar fi partidul său de buzunar.

Nu mai au bani nici de e-mail

Surse liberale au precizat, pentru EVZ, că vistieria PNL s-ar fi golit, din cauza costurilor din campania electorală dinaintea alegerilor parlamentare. Liberalii nu au bani să-și plătească nici măcar utilitățile pentru cele două sedii din Modrogan nr. 1 și nr. 22. În aceeași situație se află și PNL București, unii parlamentari aleși în Capitală acuzându-l pe liderul organizației, Cristian Bușoi, că ar fi încercat să-i păcălească să plătească ei întreținerea la sediul din Modrogan 22, susținând că în Aviatorilor plătește el. Liberalii n-au mai putut plăti nici firma de IT care se ocupă de site-ul, pagina PNL de Facebook, au spus sursele. De aceea pe site încă apar mesajele de susținere a plaformei 100 a lui Dacian Cioloș. Din aceeași cauză nici adresa oficială de de e-mail a PNL nu este funcțională de aproximativ o săptămână.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: