Evenimentul Zilei > Politica > PNL se jură că nu vrea guvern cu PSD pentru a nu-și goni electoratul
PNL se jură că nu vrea guvern cu PSD pentru a nu-și goni electoratul

PNL se jură că nu vrea guvern cu PSD pentru a nu-și goni electoratul

Numeroase voci din mediul politic au vehiculat varianta unui guvern de uniune naţională după alegerile parlamentare din toamnă, dar pentru a nu-şi demobiliza electoratul, liderii partidelor s-au văzut obligaţi să infirme acest scenariu.

Ieri, Biroul Politic Naţional al PNL a decis că liberalii nu vor avea niciun fel de colaborare cu PSD după alegerile parlamentare. „Scorul din alegerile parlamentare nu va da premisa unui guvern de uniune naţională. (…) Este clară decizia PNL, nu vrem guvern de uniune naţională, nu acceptăm niciun fel de colaborare cu PSD”, a susținut Gorghiu. Mai mult, co-preşedintele PNL a adăugat că liberalii vor depune o iniţiativă legislativă şi vor propune modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului astfel încât un parlamentar condamnat cu suspendare să nu îşi mai poată exercita mandatul, iniţiativa vizându-l direct şi pe şeful PSD, Liviu Dragnea. „E tema lor de vară”, a spus, ironic, Dragnea. De asemenea, Gorghiu a afirmat că PNL nu poate să vină „cu o propunere de prim ministru o persoană care e condamnată”.

UDMR l-ar susține pe Cioloș

Scenariul unui guvern de uniune naţională a fost vehiculat şi de şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. „PNL în momentul de față este practic izolat pe scena politică. (…) Singura soluție pentru ei ar fi această mare coaliție care a mai funcționat o dată impusă de președintele Băsescu în anul 2009. (…) Ideea de care eu am vorbit și anume că de fapt ceea ce se încearcă la Cotroceni este crearea după alegerile din toamnă a unui Guvern de largă coaliție PSD-PNL”, a afirmat liderul ALDE. După ce liberalii au afirmat că l-ar susţine pe Dacian Cioloş pentru un mandat de premier şi după alegerile din toamnă, şi UDMR a susţinut acelaşi lucru. „Cioloş s-ar putea să fie un bun premier dacă este asumat de un partid politic, după alegerile parlamentare”, a spus Kelemen Hunor.

Buşoi, noul lider al PNL Bucureşti

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi (foto) a fost votat ieri în funcţia de preşedinte al organizaţiei Bucureşti. Pentru a exista un echilibru cu vechiul PDL, Vasile Blaga a insistat ca Buşoi să fie ajutat de Adriana Săftoiu, prim-vicepreşedinte cu atribuţii de coordonare. Cei doi au avut o relaţie contondentă, Săftoiu nefiind de acord, în urmă cu câteva luni, ca Buşoi să fie candidatul partidului la Primăria Capitalei. „Ştiu că avem de recuperat un număr foarte mare de bucureşteni care de-a lungul anilor şi-au dat votul pentru PNL (…) şi care astăzi fie nu îl mai susţin, fie sunt dezamăgiţi în general de clasa politică”, a precizat Bușoi spunând că şi-ar dori „un dialog” cu USB. Adriana Săftoiu a devenit şi purtător de cuvânt al PNL, ea înlocuindu-l pe Ionuţ Stroe, care se consolează cu organizaţia PNL Craiova. În privinţa sectoarelor, pentru şefia acestora urmează să fie organizate alegeri în ultima săptămână din august. De asemenea, ieri a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte şi Andreea Paul, nemulţumită de faptul că nu a fost suţinută pentru preluarea preşedinţiei PNL Satu Mare. „Mai sunt şi supărări, din când în când. Aşa e în viaţă, şi în familie se mai întâmplă”, a venit replica lui Blaga după demisia Andreei Paul. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: