PNL și PSD, candidat comun la Capitală. Ciucă a explicat cum va fi desemnat

PNL și PSD, candidat comun la Capitală. Ciucă a explicat cum va fi desemnat Alegerile europarlamentare. Sursa foto: Arhiva EVZ

Nicolae Ciucă susține că ar putea exista un candidat comun la Primăria Capitalei. Totodată, liderul PNL a subliniat că decizia va fi luată în funcţie de sondaje.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă a precizat că alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei depinde de rezultatele sondajelor de opinie. Acestea sunt efectuate de PSD și PNL, iar cifrele acestora vor fi decisive pentru cei din coaliție. Mai mult, ideea unui candidat comun între cele două partide este în continuare luată în calcul.

PSD și PNL ar putea avea candidat comun la Primăria Capitalei

Nicolae Ciucă a precizat faptul că subiectul alegerilor pentru Primăria Capitalei nu va fi abordat în ședința coaliției de luni. PSD și PNL vor aștepta rezultatele sondajelor de opinie pentru a face nominalizarea.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, PNL

Sursa: Inguam Foto/George Călin

„Candidatul la Primăria Capitalei va fi stabilit în funcţie de rezultatul sondajelor pe care le realizează PSD şi PNL, dar varianta cea mai probabilă este a unui candidat comun.” a declarat joi, la Piatra-Neamţ, preşedintele liberalilor, Nicolae Ciucă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatele sondajelor sunt decisive

Liderul PNL a declarat că ambele partide au făcut nominalizări în sondaje. Pe fondul acestor rezultate, cei din coaliție vor decide pe care variantă vor merge în ceea ce privește candidatura la Primăria Capitalei.

„Nu vom discuta acest aspect până în momentul în care nu vom avea rezultatul sondajelor. Fiecare dintre cele două partide a decis să avem nominalizări pentru măsurarea prin sondaj şi, în momentul în care vom avea aceste rezultate, vom discuta şi nominalizarea pentru candidatul la Primăria Capitalei. Am convenit ca, în funcţie de încrederea pe care cetăţenii o vor exprima în sondaje, să alegem varianta fie a unui partid, fie a celuilalt sau probabil, pentru a ne asigura victoria la Capitală, să avem un candidat pe care să îl susţinem ambele partide”, a adăugat liberalul.

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă Sursa foto: Facebook

PNL, despre desemnarea candidatului la președinție

Nicolae Ciucă a precizat că nu există o decizie finală nici în cazul nominalizărilor pentru funcţia de președinte al României. Mai mult, liberalul a lăsat de înțeles că desemnarea nu se va face după modelul celei de la Primăria Capitalei

„Asta este o altă poveste la care nu i-am desluşit firul”, a adăugat acesta.

Liderul PNL a subliniat că la şedinţa coaliţiei de luni vor fi abordate teme legate de  actul guvernamental.

„Trebuie să ieşim din această fază în care toată atenţia - şi este normal să fie aşa - este îndreptată către modul în care se va desfăşura prima rundă de alegeri şi ulterior calendarul până în decembrie. În acelaşi timp trebuie să ţinem cont că avem o ţară de guvernat. La coaliţie vor fi abordate subiectele care ţin de guvernare”, a declarat preşedintele PNL.

Oficialul a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidențiale, însă a precizat că „statutul PNL prevede foarte clar că președintele partidului trebuie să-și asume candidatura”.