Evenimentul Zilei > Actualitate > PNL promite locuri în parlament PDL-iştilor dezertori
PNL promite locuri în parlament PDL-iştilor dezertori

PNL promite locuri în parlament PDL-iştilor dezertori

PNL şi PSD scot la mezat scaunele de senator şi deputat pentru 2012, în schimbul "lepădării" democrat-liberalilor de Emil Boc. Liberalii garantează şi "reabilitarea în faţa opiniei publice".

Liberalii şi social-democraţii deschid în premieră pentru PDL-işti listele viitoarelor alegeri parlamentare. Cine pleacă acum din PDL şi se alătură opoziţiei îşi va păstra fotoliul de senator sau deputat şi după 2012.

Aceasta este strategia cu care opoziţia a pornit deja la atac în parlament, confirmată oficial de lideri ai PNL. "Ducem discuţii cu parlamentari ai puterii. Cu PDL. E, ca să zic aşa, simpatia mea", a arătat preşedintele PNL, Crin Antonescu, punctând că "în unele cazuri, feedbackul e pozitiv".

"Negocierile individuale cu democrat-liberalii se duc în funcţie de mentalităţile şi interesele fiecăruia dintre aceşti parlamentari. Noi le putem oferi reabilitarea în faţa opiniei publice şi şansa de a ajunge din nou în parlament, pentru că PDL nu va mai obţine mare lucru după alegerile din 2012", a declarat pentru EVZ vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu, adăugând însă că nu e de ajuns ca democrat-liberalii să demisioneze din partid, ci să renunţe cu totul la mentalitatea PDL-istă.

Antonescu: "Această majoritate se va descompune"
În opinia liberalilor, o primă victorie este reconvertirea la PNL a deputatului Dan Bordeianu, care a părăsit ieri tabăra independenţilor. De altfel, ca să-şi formeze majoritatea necesară pentru dărâmarea guvernului, opoziţia vrea să atragă atât "dezertorii" PNL sau PSD, cât şi democrat- liberalii cu state vechi. "Sincer, pe mine nu mă încântă niciuna din aceste variante, dar, din două rele, o acceptăm pe cea mai puţin rea", a mai spus Fenechiu.

Antonescu e totuşi mai optimist, după ce, ieri, în Camera Deputaţilor, nouă PDL-işti au votat pentru adoptarea declaraţiei politice care condamna afirmaţiile unor oficiali maghiari privind autonomia. "Asta ne arată că se pun probleme de conştiinţă, că există o fisură binevenită în unitatea majorităţii. Cred că în perioada următoare, pe diverse teme, această fisură se va lărgi, această majoritate se va descompune", a declarat Antonescu.

Liderul PNL pare însă să nu se mai bazeze pe sprijinul UDMR în formarea unei majorităţi. "Număr cu drag şi cu atenţie cum trec zilele de gândire ale UDMR, căci trec. Asta este duritatea timpului", a spus el.