A trecut doar o lună de la alegerile europarlamentare, iar rezultatul peste așteptări înregistrat de PNL a determinat conducerea partidului să se mobilizeze și să restructureze mai multe organizații județene. Ultima intrată în morișca schimbărilor este cea din județul Dâmbovița, acolo unde 12 consilieri locali au fost excluși din partid din cauza rezultatelor slabe pe care liberalii le-au obținut în localitățile unde cei 12 activau.

Decizia a fost anunțată în mod oficial pe pagina de Facebook a organizației, acolo unde conducerea partidului a postat un comunicat tranșant.

„Miercuri, 26.06.2019 la sediul din Târgoviște al PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL a avut loc ședința ordinară a Biroului Politic Județean.

Ședința a fost condusă de către dl. Virgil GURAN – Președinte PNL Dâmbovița, iar pe Ordinea de zi au stat puncte care privesc analiza rezultatelor obținute la alegerile Europarlamentare din 26.05.2019, precum și luarea unor măsuri de natură organizatorică.

(…)

În cadrul măsurilor organizatorice s-au validat unele propuneri privind extinderea cu noi membri de valoare a Birourilor Politice Locale din Valea Lungă, respectiv Tărtășești.

În conformitate cu prevederile Statutului PNL s-a aplicat măsura excluderii din partid în cazul a 4 consilieri locali din Lungulețu, Vișina și Uliești.

Măsura a fost aplicată pentru totala neimplicare a acestor consilieri locali în campania electorală pentru alegerile Europarlamentare din 26.05.2019.

De asemenea, și-au pierdut calitatea de membru PNL prin aplicarea măsurii statutare de radiere, un număr de 8 consilieri locali PNL din Lungulețu, Crângurile, Raciu și Odobești pentru neachitarea cotizației.

PNL Dâmbovița va continua cu maximă fermitate activitatea de consolidare a structurilor interne de partid prin îndepărtarea acelora care cred că viața de partid înseamnă rezolvarea problemelor de natură personală”, este informarea pe care PNL Dâmbovița a oferit-o.