Evenimentul Zilei > Politica > PNL acuză: Refuzul MApN de a-l invita pe Iohannis la Ziua Aviației, o răfuială politică
PNL acuză: Refuzul MApN de a-l invita pe Iohannis la Ziua Aviației, o răfuială politică

PNL acuză: Refuzul MApN de a-l invita pe Iohannis la Ziua Aviației, o răfuială politică

Deputatul liberal Ovidiu Raețchi acuză Ministerul Apărării de „răfuială politică”, după ce aceștia au refuzat, joi, să-l invite pe președintele Klaus Iohannis, care este și șeful Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), la ceremoniile de Ziua Aviației.

„Foarte ciudat refuzul MApN de a-l invita astăzi pe președintele Iohannis, care este totuși cel mai important reper instituțional pentru forțele armate române, la Ziua Aviației. În mod normal, invitațiile de acest gen se fac din oficiu, pe baza unui protocol rigid, testat de ani de zile. Și sunt dublate de o procedură de confirmare. În plus, la acest nivel corespondenta ar trebui sa fie una specială, securizată, fiind greu de crezut că ea se poate pierde pe drum. Teoretic, e mai probabil sa avem de-a face cu o răfuiala politică decât cu un act de incompetență. Avem motive serioase de îngrijorare dacă Ministerul Apărării, care trebuie să funcționeze ca un ceas in momente de criză, nu e in stare nici măcar să transmită niste plicuri. Cred că ministrul Tutuianu datorează niste explicații scrise mai lămuritoare și convingătoare pentru Comisiile de Apărare din Camera și Senat.”, a scris liberalul, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost invitat să participe la ceremoniile de Ziua Aviaţiei din Capitală de astăzi, iar Administraţia Prezidenţială nu a trimis coroane de flori, aşa cum s-a procedat până acum. Ministerul Apărării a reacționat și și-a cerut scuze pentru eroare.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: