”Alegerile se apropie în mare viteză iar PNL nu are un contracandidat pentru Gabriela Firea. Iar mecanismul electoral e dat peste cap și în ceea ce-i privește pe candidații la primăria sectoarelor. Nu va funcționa bine nici măcar mecanismul de desemnare a candidațiior pentru consilii. Și punctul de start este critic”, scrie jurnalistul Roșca Stănescu pentru corectnews.com.

”Încet, dar sigur, din ce în ce mai mulți lideri PNL care mai au capul pe urmeri se gândesc la Rareș Bogdan ca la un colac de salvare. Care i-ar putea scăpa de „ciuma roșie” în București. Se gândesc fără speranță. Pentru că, din ceea ce declară în mod repetat, el nu-și va asuma această aventură. Care altădată ar fi fost un proiect viabil. Rareș Bogdan îi va lăsa cu ochii în soare. Degeaba stau la mila lui.

Bucureștiul nu înseamnă doar Primăria Generală a Capitalei. Deși poziția de primar general este extrem de importantă. În plan simbolic, în plan psihologic, în plan electoral, dar și în plan financiar. Primarul general al Capitalei este al doilea beneficiar ca număr total de voturi după președintele României. Deși, în Constituție, locul numărul doi în stat îi aparține președintelui Senatului iar locul numărul trei președintelui Camerei Deputaților, în realitate, din perspectiva suportului electoral, prima poziție după președintele României este cea a primarului general al Capitalei. Nu întâmplător Primăria Generală a Capitalei a fost o rampă de lansare atât pentru un fost prim-ministru, precum și pentru un fost președinte al României. De aceea, pentru atingerea acestui obiectiv, bătălia care se poartă are o importanță colosală”, scrie jurnalistul.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE