PNL îi taie microfonul lui Romeo Stavarache

PNL îi taie microfonul lui Romeo Stavarache

Primarul Bacăului a primit ieri interdicţie de la partid să-i mai atace pe "mafioţii" lui Viorel Hrebenciuc, dacă vrea să se mai aleagă cu un mandat.

Crin Antonescu îl face pe Romeo Stavarache frate vitreg cu Viorel Hrebenciuc. După "căsătoria" PNL-PSD, Romeo Stavarache trebuie să respecte regula "ciocul mic ca să ajungi la putere". Numai aşa l-a putut ţine în frâu liderul PNL pe primarul Bacăului, care acum cinci zile nu se arăta dispus să predea oraşul, "cucerit atât de greu, mafiei lui Hrebenciuc".

Concret, în spatele uşilor închise de la PNL, lui Romeo Stavarache i s-a atras atenţia că dacă vrea să aibă garantat încă un mandat de primar trebuie să închidă ochii şi "să respecte protocolul". "Nu aveam ce lămuri noi cu domnul Stavarache, trebuia să se lămurească el singur. Şi s-a lămurit", a comentat un vice preşedinte PNL.

"Numai Romică ştie câte trebuie să îndure"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Domnul Stavarache nu va mai face nici o declaraţie care să încalce articolul 1.1.4. din protocolul alianţei, care interzice conflictele publice între membrii partidelor, precum şi atacurile între partenerii alianţei", a avertizat, ieri, şi public Crin Antonescu, după şedinţa Biroului Politic Central la care a fost prezent şi Romeo Stavarache.

Primarul Bacăului a plecat însă în grabă, chiar în mijlocul întâlnirii, şi s-a ferit să răspundă întrebărilor jurnaliştilor. "Numai Romică ştie câte trebuie să îndure", au glumit, ieri, potrivit unor surse, şefii PNL pe seama liberalului de la Bacău care trebuie să facă pactul cu duşmanul.

"Domnul Stavarache e un luptător politic dintre cei mai puternici şi cei mai căliţi, e un om faţă de care mi-am exprimat admiraţia în fel şi chip şi vă garantez că va fi un om căruia nimeni nu va putea să-i reproşeze nimic din perspectiva încălcării acestui pro tocol", a arătat Antonescu cât de "antrenat politic" e Stavarache.

Dezertori în teritoriu

În timp ce la Bucureşti liderii de la vârful PNL îşi încordau muşchii că nimeni nu va ieşi din front şi va respecta alianţa cu PSD-iştii, la Braşov, liderul municipal al PNL îşi dădea demisia din funcţie. Tocmai pe motiv că nu este de acord să colaboreze cu social-democraţii.

"Proiectele şi principiile liberale sunt puse sub semnul întrebării odată cu înfiinţarea alianţei Uniunea Social-Liberală. Nu se ştie care sunt obiectivele acestei alianţe, dar s-au împărţit deja posturile. Atâta timp cât singura miză a USL o reprezintă Traian Băsescu, nu va avea nicio finalitate. Cred că este nevoie de un proiect politic pentru interesul românilor", a declarat Dumitru Puchianu, citat de Agerpres, anunţând în acelaşi timp că anul viitor va candida la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean.

Nu mai târziu de luna decembrie însă, Puchianu fusese propus de colegi să candideze la Primăria Braşovului. Socotelile s-au schimbat odată cu încheierea alianţei dintre PNL şi PSD, întrucât la Braşov ar urma ca liberalii să-şi menţină funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, iar la primărie să fie susţinut un social-democrat.

"Demisia este legată şi de faptul că avea un proiect politic pe care, în condiţiile alianţei, nu-l mai poate aplica", a confirmat purtătorul de cuvânt al organizaţiei municipale a PNL, Maria Câju.

Liderii PNL de la centru se gândesc că în preajma alegerilor situaţiile precum cea de la Braşov să se extindă. Duşmani doctrinari şi nu numai, liberalii şi social- democraţii din teritoriu şi-ar putea scoate săbiile în mai puţin de un an.

"Vom vedea atunci cum rezolvăm aceste situaţii. Dar eu cred că trebuie să se mai împace şi ei cu ideea că asta este, trebuie să ne înţelegem", a comentat un lider PNL. "Domnul Stavarache nu va mai face nici o declaraţie care să încalce protocolul alianţei cu PSD, care interzice atacurile publice." CRIN ANTONESCU, preşedinte PNL