Evenimentul Zilei > Politica > PNL: George Maior ar fi trebuit să-i spună lui Dragnea că un condamnat definitiv nu poate fi lider de partid și nici premier
PNL: George Maior ar fi trebuit să-i spună lui Dragnea că un condamnat definitiv nu poate fi lider de partid și nici premier

PNL: George Maior ar fi trebuit să-i spună lui Dragnea că un condamnat definitiv nu poate fi lider de partid și nici premier

Liberalii consideră că ambasadorul României în SUA, George Maior, ar fi trebuit să-i comunice, în discuția privată cu președintele PSD, Liviu Dragnea, că "un condamnat definitiv nu poate fi lider de partid și nici premier", se arată într-un comunicat de presă al PNL.

"Ne bucurăm pentru dnul Maior, care ne spune că nu dorește să-și încheie cariera de ambasador la Washington, dar ar face chiar dovadă de profesionalism dacă ar respinge jocul de imagine parșiv al președintelui condamnat al PSD.

L-am sfătui ca în discuțiile sale ”private” cu Liviu Dragnea să-i împărtășească acestuia mai mult din valorile occidentale, poate în acest fel va înțelege și președintele condamnat al PSD că într-o țară cu astfel de valori nu și-ar găsi rostul în fruntea unui partid.

Înțelegem că liderul PSD dorește să dea impresia opiniei publice că se orientează mai degrabă spre occident, dar comportamentul său politic trădează periodic abordări specifice estului, în special prin nenumăratele încercări de obstrucționare a justiției.

În acest sens, credem că dnul Maior nu susține în vreun fel ideea ca un condamnat definitiv să devină prim-ministru al României, chiar și în discuțiile sale ”private”. Cu atât mai mult, să nu cauționeze în calitate de ambasador folosirea numelui său în demersurile politice ale liderilor PSD, care clamează public sprijinul său", susțin liberalii în document.

Referitor la alegerile parlamentare din toamnă în Diaspora, liberalii și-au exprimat speranța că George Maior va organiza "un vot ireproșabil" pentru românii din străinătate. 

"În privința alegerilor parlamentare, sperăm ca dnul Maior să facă dovada organizării unui vot ireporșabil în Diaspora astfel încât românii din Statele Unite să nu întâmpine niciun obstacol în expimarea opțiunii lor politice", au spus liberalii în comunicatul de presă. 

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat luni că nu intenţionează să accepte o eventuală propunere de prim-ministru.

Ambasadorul a făcut referire la o discuţie recentă pe care a avut-o cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea. "Noi suntem cunoştinţe vechi. Văzând eternele discuţii (…) relativ la viitorul meu, i-am repetat că mă bucur să fiu reprezentantul României în Statele Unite, ambasador şi că nu am vreo intenţie de a schimba cursul", a spus Maior.

Întrebat dacă este interesat de funcţia de premier, acesta a răspuns: "Nici nu m-a interesat vreodată această postură. Sunt ambasadorul României la Washington".

El a subliniat faptul că a păstrat mereu "neutralitatea" faţă de mediul politic. "Eu întotdeauna, şi în fosta mea calitate, de director al Serviciului Român de Informaţii, cred că am păstrat cea mai pură neutralitate faţă de mediul politic în ciuda a ceea ce unii analişti cu reputaţie (…) încearcă să insinueze din când în când", a adăugat Maior.

El a mai spus că numele lui este vehiculat în spaţiul public din diferite interese. "Unii sunt interesaţi să îmi aducă numele în spaţiul public din diverse raţiuni, inclusiv din interese politice", a afirmat Maior.

Întrebat ce fel de guvern îşi doreşte după alegerile parlamentare din acest an, el a spus că vrea ca viitorul Executiv să ofere un cadru solid pentru Parteneriatul Strategic România-SUA. "Sper să avem un guvern puternic, capabil să interacţioneze în dimensiunea aceasta cardinală pentru România, parteneriatul strategic cu SUA. Acesta e interesul meu ca ambasador", a conchis George Maior.