Raluca Turcan, liderul deputaților PNL din Parlament, a anunțat că: „PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 August”.

În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE.”

Liberalii solicită introducerea pe ordinea de zi a următoarelor proiecte:

Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr de 19000 de infractori au ieșit din închisorile României. Mulți dintre aceștia au recidivat deja și s-au întors în spatele gratiilor. Și mai mulți însă sunt în continuare în libertate și reprezintă un pericol real pentru cetățeni.

– Desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectatând astfel independența actului de justiție.

– Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice.

– Respingerea OUG 114 – Ordonanța lăcomiei promovată de PSD- ADLE, care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii”.

În plus, liderul PNL a mai cerut și respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsă la Comisia Juridică și care poate oricând să lovească din nou, în favoarea infractorilor.