Evenimentul Zilei > Politica > PNL face revoluție în Parlament. Cum vor liberalii să rezolve problemele României
PNL face revoluție în Parlament. Cum vor liberalii să rezolve problemele României

PNL face revoluție în Parlament. Cum vor liberalii să rezolve problemele României

Partidul Național Liberal solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 august pentru clarificarea statutului unor proiecte legislative discutate în ultima perioadă, printre care abrogarea recursului compensatoriu și desființarea secției speciale de investigare a magistraților.

Raluca Turcan, liderul deputaților PNL din Parlament, a anunțat că: „PNL solicită convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în perioada 26-30 August”.

În contextul actual, este imperativ ca până la începerea sesiunii ordinare să fie clarificat statutul unor proiecte aflate în Parlamentul României, dar care au fost vehement ignorate de majoritatea toxică PSD-ALDE.”

Liberalii solicită introducerea pe ordinea de zi a următoarelor proiecte:

Abrogarea recursului compensatoriu, în urma căruia un număr de 19000 de infractori au ieșit din închisorile României. Mulți dintre aceștia au recidivat deja și s-au întors în spatele gratiilor. Și mai mulți însă sunt în continuare în libertate și reprezintă un pericol real pentru cetățeni.

– Desființarea secției speciale de investigare a magistraților. Această secție este doar un mijloc politic prin care actuala coaliție de guvernare încearcă să politizeze și să subjuge justiția, afectatând astfel independența actului de justiție.

– Abrogarea Ordonanței 51/2019 care scoate transportul rutier interjudețean de persoane din sfera serviciilor publice. Această Ordonanță a fost atacată inclusiv de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională care a întărit faptul că transporturile rutiere de persoane sunt și trebuie să rămână în continuare servicii publice.

– Respingerea OUG 114 – Ordonanța lăcomiei promovată de PSD- ADLE, care a aruncat în aer cursul leu/euro, care a sărăcit populația, care a blocat creditarea și a sărăcit investitorii”.

În plus, liderul PNL a mai cerut și respingerea Legii privind amnistia și grațierea, ascunsă la Comisia Juridică și care poate oricând să lovească din nou, în favoarea infractorilor.