PNL critică CCR după decizia privind impozitarea pensiilor speciale

Raluca Turcan nereguli calcularea sporuri

PNL va continua să susțină în Parlament eliminarea pensiilor speciale și reforma CCR, anunța Raluca Turcan, deputat PNL.

După ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că legea care se solicita impozitarea pensiilor speciale cu 85% este neconstituțională, Raluca Turcan, deputat PNL, a lansat un mesaj extrem de dur prin care critică decizia judecătorilor CCR.

Într-o postare pe rețele sociale, Raluca Turcan susține că această decizie ar fi fost luată deoarece  șase din cei nouă judecători ai CCR beneficiază de pensii speciale.

„Curtea Constituțională demonstrează din nou că e specială cu specialii. A decis să respingă propunerea PNL de impozitare a pensiilor speciale cu 85%. Deci, privilegiile rămân. PNL a propus ca pensia să fie calculată în funcție de contribuție.

După jumătate de an de tărăgănări, astăzi Curtea a decis. Să fie din cauză că 6 din nouă judecători ai CCR au pensii speciale? Să fie pentru că așa a fost comanda politică? Să fie doar pentru că așa s-au obișnuit? Să mențină privilegiile de orice fel?

Pensiile speciale au fost introduse prin mai multe proiecte de legi aprobate de Guvernul PSD în 2015.

PNL va continua să susțină în Parlament eliminarea pensiilor speciale și reforma CCR”, este mesajul postat de Raluca Turcan.

CCR: Legea care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor care depăşesc suma de 7.000 de lei, neconstituțională

Curtea Constituţională a decis, marţi, că este neconstituţională Legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor care depăşesc suma de 7.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al CCR, decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, legea fiind declarată neconstituţională în ansamblul său.

„În ziua de 15 decembrie 2020, Curtea Constituţională, în cadrul controlului anterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect, formulate de Avocatul Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie) şi a constatat că este neconstituţională, în ansamblul său, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Decizia este definitivă şi general obligatorie. Argumentele reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Curtea Constituţională vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va redacta într-un termen scurta şi se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, transmite CCR.