PNL, deranjat de sondajul care îl dă pe Ponta în fața lui Antonescu. Ce răspunde sociologul Vasile Dâncu

PNL, deranjat de sondajul care îl dă pe Ponta în fața lui Antonescu. Ce răspunde sociologul Vasile Dâncu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, este de părere că sondajul IRES, care îl plasează pe Crin Antonescu sub Mihai-Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta la cota de încredere, este ''irelevant'', fiind realizat de un institut care la alegerile din Republica Moldova a dat publicităţii un exit-poll cu o eroare de 20%.

UPDATE 14.20 Sociologul Vasile Dâncu, directorul IRES, a replicat înt-o declarație pentru evz.ro că cei care acceptă doar sondajele care le sunt favorabile demonstrează imaturitate politică. "În general nu intru în dezbatere cu cei care sunt măsurați în sondaje. Ei nu pot spune nimic despre procesul de măsurare a încrederii sau a intenției de vot pentru că sunt de partea cealată. E imposibil să-i mulțumești pe cei care acceptă sondajele doar atunci când le sunt favorabile. Este o demonstrație de imaturitate politică", a declarat sociologul Vasile Dâncu în replică la afirmațiile vicepreședintelui PNL Mihai Voicu. ''Sigur, ca întotdeauna sondajele de opinie pot fi comentate. Eu sunt unul dintre cei care crede că sunt un instrument util, chiar şi cu erorile de rigoare, absolut normale. Însă atunci când discutăm despre o companie de sondare care a avut eroare de 20% la un exit-poll, eu m-aş abţine să comentez pentru că nu cred că e ceva relevant'', a declarat Mihai Voicu pentru Agerpres.

El a mai spus că greşeala comisă de IRES în Republica Moldova este cu atât mai mare cu cât sondajul realizat acolo era de tip exit-poll, o formă de sondare a opiniei publice în general mai exactă decât sondajul clasic.

Purtătorul de cuvânt al liberalilor a mai arătat că există motive să creadă că realitatea politică este alta decât cea prezentată în ultimul sondaj IRES.

''Nu avem neapărat sondaje interne, ne putem raporta, însă, la alte cercetări care au fost făcute publice hai să spunem în ultimele două săptămâni. Au fost cel puţin alte două care nu confirmă ceea ce spune IRES'', a susţinut Mihai Voicu.

Majoritatea românilor au o părere bună faţă de numirea noului prim-ministru, Mihai-Răzvan Ungureanu, dar, pe de altă parte, nu au încredere în el şi nici în faptul că va reuşi să scoată ţara din criză, relevă un sondaj de opinie al IRES, dat miercuri publicităţii.

Ne puteți urmări și pe Google News