„Domnul Chirica, fără un partid mare în spate, va pierde la fel de ruşinos, la fel cum a pierdut domnul Simirad, şeful său din trecut şi actual consilier, cu 3%, dacă vă amintiţi, cum a pierdut domnul Nichita, idolul său din trecut şi fostul său şef, tot când a candidat fără partid mare. Or, în condiţiile în care, bătând la uşa PNL, domnul Nichita a rămas cu clanţa în mână, îi rămâne soluţia evident de a se întoarce în PSD şi aici îi lansez o întrebare public domnului Chirica, dacă este adevărat sau nu că negociază intens, prin emisari, cu domnul Dragnea, revenirea în PSD", a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, Marius Bodea.

Atitudinea lui Chirica faţă de PSD s-a schimbat, în sensul că acesta „a lăsat-o mai moale cu criticile şi aşa ipocrite la adresa conducerii centrale a PSD", potrivit parlamentarului PNL.

De altfel,  liderul PNL Iași a spus că aşteaptă o nouă confruntare cu actualul primar al Iaşiului, Mihai Chirica, la alegerile locale din 2020. 

„Cred că împreună, toate formaţiunile politice anti-PSD din Iaşi, pe o construcţie comună, cinstită, cu proiecte, cu soluţii, putem face istorie la Iaşi, chiar începând de anul acesta, dar mai ales din 2020. Eu abia aştept în 2020 o nouă confruntare. Pe mine, domnul Chirica nu mă sperie deloc şi nici măcar nu mă amuză. Vreau să spun că, împreună cu toţi ceilalţi anti-PSD, dacă suntem inteligenţi şi determinaţi, putem să îi scoatem domnului Chirica, PSD-ului şi celor de la ALDE primăria din cap, pentru următorii 20 de ani", a afirmat Bodea. 

La alegerile locale din 2016, Bodea a obţinut voturile a 23,59% dintre alegătorii din municipiul Iaşi, el fiind surclasat de Mihai Chirica, care a candidat din partea PSD şi care a obţinut 46,63% din voturi, potrivit Agerpres.