PNL cere PSD negocieri în echipă pentru atragerea parlamentarilor puterii la moţiunea de cenzură

PNL cere PSD negocieri în echipă pentru atragerea parlamentarilor puterii la moţiunea de cenzură

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astăzi, că nu vede "niciun impediment" ca UDMR să fie la guvernare, dacă va face parte dintr-o eventuală majoritate care va sprijine moţiunea de cenzură. De asemenea, liderul liberalilor a cerut PSD ca negocierile pentru atragerea parlamentarilor puterii să fie făcute în echipă.

"Nu văd niciun fel de impediment în legătură cu asta, dar sigur că nu pot eu să discut în acest moment. Dacă s-ar constitui o majoritate din care face parte şi UDMR, sigur că şi UDMR ar participa la guvernare, dar e o ipoteză", a spus Antonescu, citat de Agerpres. El a apreciat că "şansă majoră" pentru adoptarea moţiunii de cenzură şi implicit dărâmarea guvernului Boc ar putea veni tocmai "din discuţiile cât mai temeinice cu UDMR şi grupul minorităţilor naţionale".

"Discutăm şi vom mai discuta şi cu PSD. Discuţiile cu UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale trebuie să le purtăm împreună, noi, iniţiatorii moţiunii. Nu prea are rost şi nu are eficienţă să vorbim numai noi, PNL, sau numai PSD. Noi vorbim aici de o masă critică, de un număr de voturi, suntem aproape de el", a mai spus Antonescu. Moţiunea a fost prezentată astăzi în plen Moţiunea de cenzură, iniţiată de PSD+PC şi PNL şi intitulată "Moţiunea României majoritare, moţiune populară",  a fost citită astăzi în Parlament şi va fi dezbătută şi votată pe 27 octombrie. Cei 209 semnatari  consideră că actualul guvern trebuie să plece din cel puţin 10 motive, printre care nerespectarea Programului de guvernare aprobat de parlament,în decembrie 2009, şi politica haotică şi fiscalitatea excesivă care adâncesc şi mai mult criza. De asemenea, social-democraţii, conservatorii şi liberalii susţin că România este condusă, în timpul unei grave crize economice, de o grupare de persoane lipsite de orice competenţă, caracterizate de oportunism şi unite de un singur obiectiv: menţinerea cu orice preţ la putere, în scopul utilizării resurselor publice pentru satisfacerea intereselor clientelei politice.

"Guvernarea Băsescu-Udrea-Boc-Anastase a luat măsuri prin care umileşte toate categoriile de cetăţeni. Este pentru prima dată după 1990, când românilor le scad, practic, toate veniturile nete câştigate până în prezent. Guvernarea Boc a aruncat România cu zeci de ani în urmă, dând iarăşi cetăţenilor români sentimentul că ţara noastră este un spaţiu al resemnării şi al deznădejdii", se arată textul în moţiunea de cenzură

Ne puteți urmări și pe Google News

PSD, PNL şi PC mai consideră că direcţia spre care ţara este condusă de actuala guvernare este cea a "colapsului social", iar activitatea guvernamentală dezastruoasă a declanşat şi întreţine războiul împotriva cetăţenilor români.