Evenimentul Zilei > Politica > PNL s-a împiedicat în Cartea Negră a Guvernării Tudose
PNL s-a împiedicat în Cartea Negră a Guvernării Tudose

PNL s-a împiedicat în Cartea Negră a Guvernării Tudose

Liberalii au reușit să prezinte doar o sinteză în 20 de puncte a Cărții Negre a guvernării PSD-ALDE cu ocazia împlinirii unui an de la alegerile parlamentare și au amânat pentru 5 ianuarie evenimentul de lansare, ziua în care a fost învestit Cabinetul Grindeanu.

Deși e de circa două luni în lucru în comisiile de specialitate ale PNL, și ar fi trebuit să reprezinte o acțiune politică majoră, liberalii nu au reușit să finalizeze documentul la timp și au invocat moartea Regelui Mihai pentru a spune că în perioada doliului național nu se cuvine să desfășoare astfel evenimente de lansare la nivel național.

Bilele negre

PNL reproșează coaliției de guvernare că „a irosit o creştere economică moştenită de peste 6%” și a adâncit „cele mai importante deficite şi dezechilibre ale economiei româneşti, atrăgând riscul ca România să intre în procedura de infringement pentru depăşirea ţintei de deficit bugetar de 3%”.

Legea salarizării unitare din sistemul public este catalogată de PNL ca „cea mai mare minciună a programului de guvernare PSD-ALDE”. „Prin transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, creşterea salariilor cu 25% promisă prin legea salarizării unitare, începând de la 1 ianuarie 2018, se dovedeşte a fi doar de câteva procente şi acelea vor fi la rândul lor mâncate de inflaţie şi scumpiri”, susține PNL în sinteză.

Liberalii învinuiesc PSD și pentru problemele nerezolvate din Sănătate, cum ar fi gestionarea crizei de imunoglobulină și a epidemiei de rujeolă, iar în Educație, pentru lipsa avizelor la 2.000 de școli. Criticarea legilor justiției și incapacitatea atragerii fondurilor europene, sunt și ele pe lista neagră realizată de PNL.