Evenimentul Zilei > Politica > PNL, candidat propriu la alegerile din Capitală! Patru pe loc pentru București
PNL, candidat propriu la alegerile din Capitală! Patru pe loc pentru București

PNL, candidat propriu la alegerile din Capitală! Patru pe loc pentru București

PNL va lansa un sondaj de opinie pentru testarea a patru potenţiali candidaţi liberali la Primăria Capitalei!

Este anunțul momentului – Partidul Național Liberal va avea candidat propriu la Primăria Capitalei! Președintele Ludovic Orban a făcut anunțul duminică: „Luni va intra în teren un sondaj de opinie prin care vom testa potenţialii candidaţi ai partidului, patru la număr. Avem patru candidaţi pe care-i măsurăm, dar, evident, măsurăm şi alţi potenţiali candidaţi”.

Întrebat dacă şi el este măsurat în acest sondaj, primul-ministru a răspuns: „Nu, nu, sunt măsurat numai ca grad de satisfacţie faţă de exercitarea funcţiei de premier, nu sunt măsurat ca şi candidat la Primăria Capitalei”.

Ludovic Orban dă asigurări că nu are de gând să candideze pentru București, prioritate pentru el fiind mandatul de șef al Executivului.

„Misiunea mea este să câştig alegerile locale şi parlamentare şi să asigur o bună guvernare, iar partidul m-a desemnat pentru asta, nu pot să mă joc cu oamenii şi cu partidul meu, partidul m-a desemnat prin hotărârea Consiliului Naţional, care este forul cel mai important dintre congrese, m-a desemnat candidat la funcţia de prim-ministru. Nu pot să mă joc, sunt desemnat candidat la funcţia de prim-ministru şi după aia mă sucesc şi mă duc să candidez la Primărie…”, a explicat Orban.

Potrivit liderului liberal, în cazul în care vor exista doi potenţiali candidaţi cu scoruri apropiate se va apela şi la alte criterii în vederea desemnării: „Dacă cineva iese în evidenţă şi în mod clar se dovedeşte că are cei mai buni parametri, acela va fi candidatul PNL”.