Evenimentul Zilei > Politica > PNL aleargă să-i dea PSD-ului puterea locală
PNL aleargă să-i dea PSD-ului puterea locală

PNL aleargă să-i dea PSD-ului puterea locală

Co-preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre, a invitat luni, la negocieri, conducerea PSD Mureş pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean (CJ) Mureş, oferindu-le social-democraţilor funcţia de preşedinte al instituţiei.

"Având în vedere perioada de negocieri politice de după alegerile locale, PNL Mureş face următoarea ofertă politică pentru PSD Mureş: PNL Mureş oferă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean către PSD, propune un vicepreşedinte pentru PNL şi, evident, un vicepreşedinte către formaţiunea UDMR. Îl aşteptăm la discuţii pe preşedintele PSD Mureş, domnul Vasile Gliga, pentru a discuta această variantă onestă prin care PSD Mureş poate avea Preşedinte de Consiliu Judeţean. PNL Mureş împreună cu PSD au în Consiliul Judeţean Mureş 20 de mandate, deci o majoritate confortabilă", a arătat Ciprian Dobre, preşedintele în exerciţiu al CJ Mureş, pe o pagină de socializare.

Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere.

Din cele 232.169 de voturi valabil exprimate la nivelul judeţului, pentru Consiliul Judeţean Mureş, Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a obţinut 15 mandate, cu 79.084 voturi, Partidul Social Democrat (PSD) a obţinut 10 mandate, cu 55.541 voturi, iar Partidul Naţional Liberal (PNL) a obţinut de asemenea 10 mandate, cu 52.544 voturi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: