Evenimentul Zilei > Politica > PMP reclamă la CCR excluderea din Comisia de control al SRI
PMP reclamă la CCR excluderea din Comisia de control al SRI

PMP reclamă la CCR excluderea din Comisia de control al SRI

În cazul în care PMP nu va fi inclus nici în Comisia de control al SIE, reprezentanții partidului vor ataca la Curte această decizie

Analizăm, în clipa de faţă, posibilitatea de a face o sesizare la CCR în acest sens”, a declarat, pentru EVZ, președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, adăugând că va proceda la fel şi în cazul comisiei SIE, dacă nu li se va permite să aibă reprezentanţi. Celălalt lider al PMP, Eugen Tomac, a anunțat pe Facebook că PMP va face sesizare la Curte și a lansat o invitație PNL și USR să se alăture demersului.

Preşedintele formațiunii, Traian Băsescu, a spus că „PMP este singurul partid în istoria Parlamentului care nu are niciun loc nici în comisia SRI și nici în comisia SIE”. Votul pentru validarea componenței comisiei de control al SIE a fost lăsat pe săptămâna viitoare. Liviu Dragnea a precizat că PSD vrea și șefia SIE și că va mări numărul membrilor comisiei dacă există „baza legală și procedurală”. „Cinci mi se pare un număr foarte mic, mai ales că există o dorinţă foarte mare din partea multora să intre în aceste comisii – şi atunci, dacă putem mări numărul, le-am spus colegilor mei să găsim modalitatea legală să facem acest lucru”, a spus Dragnea.

Comisia SRI, constituită neregulamentar

Tot ieri, deputatul PNL Cezar Preda, membru al Comisiei de control al SRI, a acuzat încălcarea prevederilor regulamentare în constituirea comisiei. „S-a încălcat principiul reprezentativității. Dl Dragnea a zis că nu face comisie parlamentară, dânsul vrea comisia PSD-ALDE de control al SRI”, a spus Preda. Întrebat de situația PMP, Preda a răspuns: „Când un grup parlamentar nu este reprezentat se suplimenta comisia cu o persoană-două, pentru că aşa e corect în democraţie”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: