Evenimentul Zilei > Politica > PMP pregăteşte o premieră parlamentară
PMP pregăteşte o premieră parlamentară

PMP pregăteşte o premieră parlamentară

PMP va depune în fiecare săptămână un proiect de lege în Parlament. „Există mai multe iniţiative pe care le avem în analiză în clipa de faţă şi vom veni în fiecare săptămână cu o propunere legislativă pe diferite domenii, inclusiv pe legile ce ţin de siguranţa naţională”, a declarat, pentru EVZ, preşedintele executiv al partidului, Eugen Tomac.

Obiectivul PMP

„Alte iniţiative vizează reforma parlamentară, întrucât cred că trebuie să discutăm deschis despre obligaţiile pe care le avem plecând de la realitatea referendumului din 2009, privind reducerea numărului de parlamentari. Proiectul acesta reprezintă un obiectiv pentru noi”, a precizat deputatul PMP.

Soarta Diasporei

Un alt proiect pe care îl pregăteşte PMP este mărirea numărului de parlamentari care reprezintă Diaspora.

„Vom încerca să modificăm anumite chestiuni legate de reprezentarea minorităţilor şi a celor din Diaspora. Trebuie să punem în acord rezultatele recensământului cu norma de reprezentare pentru minorităţi, pentru că există minorităţi care nu mai au nici măcar o mie de membri la ultimul recensământ şi ar trebui să se ţină cont de chestiunea aceasta”, a punctat Tomac. Un astfel de proiect iniţiat de PNL şi susţinut de PMP nu a fost votat, în şedinţa de luni a Camerei Deputaţilor, de către majoritatea PSD, ALDE şi UDMR.