Parlamentarul maramureşean atrage atenţia asupra faptului că opoziţia trebuie să fie unită în faţa coaliţiei de guvernare, și că ceea ce „își imaginează” liderii liberali „este sortit eșecului”.

„Dorinţa de a ajunge la guvernare este mare, atât de mare încât treci peste toţi cei care te-ar putea sprijini în drumul tău. Acesta este conceptul după care se ghidează PNL, partid în jurul căruia liderii săi speră să formeze o opoziţie reală la tandemul PSD-ALDE. Ce îşi imaginează însă liderii liberali ai momentului este sortit eşecului, atâta vreme cât dudui precum Raluca Turcan ies în public şi vin cu afirmaţii denigratoare la adresa partenerilor de opoziţie. Dacă PMP şi USR nu au oameni capabili să 'asigure o decizie politică solidă' şi nu prezintă 'responsabilitatea deciziei politice la nivel naţional', e clar că viitorul duduiei Turcan în politica românească este legat de inevitabilul eşec", conform unui comunicat de presă al deputatului PMP.

În ceea ce relaţia PNL-ului cu celelalte formațiuni politice aflate în opoziţie, deputatul a subliniat că: „Nu poţi aştepta lângă tine parteneri politici de încredere, atâta vreme cât îi denigrezi în public şi le arunci în derizoriu activitatea. Poate madam Turcan este mânată de cele mai bune intenţii, dar doar în ceea ce priveşte viitorul domniei sale şi nicidecum al unui partid istoric ce merită mai mult decât simple frustrări de starletă politică expuse public".

Todoran nu a ezitat să-i atragă atenţia prim-vicepreşedintelui PNL, Raluca Turcan, cu privire la susţinerea pe care PMP a acordat-o în trecut PNL, precizând în acest sens: „Duduie Turcan, am avut «responsabilitate politică» atunci când v-am susţinut iniţiativele şi proiectele legislative? Am avut o capacitate să «asigurăm o decizie politică solidă» când PNL a avut nevoie de votul nostru? Sau totul se reduce la o gargară ieftină pentru impresia artistică?", potrivit sursei precizate.