Evenimentul Zilei > Politica > PMP se raliază PNL și cere DEMISIA ministrului Bodog
PMP se raliază PNL și cere DEMISIA ministrului Bodog

PMP se raliază PNL și cere DEMISIA ministrului Bodog

După ce liberalii i-au cerut premierului Mihai Tudose să-l demită urgent pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, și PMP reinterează solicitarea către șeful Executivului, prin vocea liderului PMP Iași, Petru Movilă.

Petru Movilă, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, îl critică în termeni duri pe ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, acuzând că din cauza acestuia medicina de familie se confruntă cu o criză.

„Criza prin care trece medicina de familie este doar din vina ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, girată de Guvernul Tudose. După un an de promisiuni şi acorduri încheiate între Ministerul Sănătăţii şi medicii de familie nu s-a rezolvat nimic şi nu se întrevede nicio rezolvare. Medicii de familie au fost minţiţi, păcăliţi, ba chiar arătaţi cu degetul ca fiind responsabilii pentru problemele din sistemul de sănătate. Medicii de familie şi medicii din ambulatoriu sunt în continuare bătaia de joc a ministerului Sănătăţii. Salarizarea diferenţiată a medicilor din sistem a făcut ca medicina de familie să rămână Cenuşăreasa sistemului de sănătate”, a explicat Movilă, într-un comunicat de presă remis, miercuri, EVZ. 

Liderul PMP Iași consideră că „Bodog nu a rezolvat nimic şi nu mai poate rămâne ministrul Sănătăţii”. 

„Trebuie un ministru responsabil şi un Guvern care să facă ceea ce trebuie în sănătate pentru sănătatea românilor. Ne trebuie o nouă politică, o nouă lege a sănătăţii care să prevadă finanţarea corectă a sistemului de sănătate, salarii corespunzătoare pentru medici şi respectarea drepturilor pentru pacienţi. Domnule Bodog, la revedere! Domnule prim-ministru faceţi urgent ceva pentru medicina de familie. Începeţi prin a numi un ministru al Sănătăţii pentru sănătatea noastră, a tuturor”, conchide deputatul PMP.

Și PNL a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt al formațiunii, Ionel Dancă, că liberalii susțin protestul de miercuri al medicilor de familie. El îi acuză de cinism pe liderul PSD, Liviu Dragnea, și pe prim-ministrul, Mihai Tudose. Afirmațiile vin în contextul protestului de miercuri al medicilor de familie.