Delegația PMP a fost compusă din președintele PMP, Eugen Tomac, Marius Pașcan, Robert Turcescu, Cătălina Bozianu și Rodica Severica Covaciu. 

Fostul președinte al României Traian Băsescu nu a făcut parte din delegația partidului.

„PMP a avut o întâlnire bună cu domnul preeșdinte Klaus iohannis. Am avut un schimb de opinii cu privire la referendumul pe care intenționează să îl convoace odată cu alegerile . PMP e un partid pro-justiție și l-am asigurat pe președinte că vom îndemna cetățenii să susțină un proces pentru consolidarea justiției. Știți că, justiția și independența justiției au fost proiecte prioritare pentru fostul președinte Traian Băsescu.

Am venit cu 3 propuneri. Cred că mai putem adăuga o întrebare, care să implice modificarea unei legi, nu modificarea Constituției. Știți că la referendumul din 2009 se propunea desființarea unei Camere, lucru care prevedea modificarea Constituției. Una vizează reduerea nr de parlamentari la 300, 100 de senatori și 200 de deputați. A doua temă vizează o întrebare pe care ar înțelege-o toți românii – dacă sunt de acord cu eliminarea pensiiilor speciale. Sunt convins că mulți români vor să îl lase fără pensie specială pe Ciorbea. Și a treia întrebare este cea legată de revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Acestea sunt propunerile pe care PMP le-a făcut astăzi aici la Palatul Cotroceni. Credem că ar mobiliza o bună parte din societate să se prezinte la referendum.

Ne-a bucurat deschiderea cu care a tratat propunerea noastră și urmează să o analizeze. Cele 3 propuneri implicî modificarea imediată a legilor în Parlament. Ne-a spus că sunt două teme ce vizează justiția.”, a declarat la sfârșitul întrevederii președintele PMP, Eugen Tomac.

 

Te-ar putea interesa și: