'Ieri s-a întâmplat un fapt extrem de grav pentru democraţia românească, dar şi pentru această instituţie care, se pare, nu mai poate fi salvată de sub controlul politic. Am observat că, ieri, un interviu care a fost oferit de preşedintele României postului regional de televiziune TVR Timişoara a fost scos abuziv de pe postul public de televiziune TVR 3', a afirmat preşedintele PMP, citat de Agerpres.

Eugen Tomac a adăugat că din afirmaţiile realizatoarei Brânduşa Armanca reiese că 'cu 40 de minute înainte de a fi difuzat acest interviu, directorul coordonator al postului TVR 3 a informat-o că interviul nu va mai fi difuzat pe postul TVR 3'.

'Este un precedent extrem de grav. (…) Nu cred că s-a mai întâmplat un asemenea precedent nici într-o ţară din Uniunea Europeană. Cerem societăţii civile, tuturor celor care sunt preocupaţi de situaţia democraţiei din România să nu lase nesancţionat acest abuz grosolan al celor care conduc astăzi TVR. Îi cerem public demisia directorului de la TVR 3, domnul Bucuroiu, şi să explice cine i-a ordonat să cenzureze un interviu cu preşedintele României, care a şi fost promovat, de altfel, că va fi difuzat pe TVR 3 ieri seară', a declarat Tomac.

Preşedintele PMP i-a cerut, totodată, preşedintelui interimar al SRTV, Stelian Tănase, să explice public de ce interviul cu şeful statului 'a fost scos în mod abuziv de pe postul de televiziune TVR 3'.

'Şi, de asemenea, să-şi prezinte şi domnul Stelian Tănase, cel care a fost, de altfel, informat de doamna Brânduşa Armanca despre acest abuz, să-şi prezinte demisia chiar dacă aşteaptă probabil să fie reconfirmat în această poziţie în luna iunie', a mai declarat Eugen Tomac.

Preşedintele PMP a mai anunţat că în cursul zilei de miercuri Organizaţia de Tineret a partidului va picheta sediul TVR pentru a cere public demisia directorului TVR 3 şi a preşedintelui interimar al SRTV.