Conform unui anunț făcut pe site-ul formațiunii, PLUS anunță că în cadrul Consiliul Național al partidului s-a votat pentru formarea alianței politice cu USR.

Dan Barna va fi cel care va porni în lupta contra lui Klaus Iohannis, președintele USR fiind secondat de partenerul său Dacian Cioloș, care va fi propunerea pentru funcția de prim-ministru a alianței.

Printre obiectivele alianței se numără următoarele:

– câștigarea alegerilor prezidențiale din 2019

– câștigarea unui număr cât mai mare de funcții elective în cadrul administrației publice locale, ca urmare a alegerilor locale din 2020

– câștigarea celui mai mare număr de mandate de parlamentari, astfel încât să formeze o coaliție de guvernare având prim-ministru un reprezentant al Alianței;

– câștigarea alegerilor parlamentare organizate în 2024.

Potrivit comunicatului PLUS, alianţa va fi dublată de o alianţă electorală privind participarea exclusiv la alegerile prezidenţiale, ţinând cont de faptul că înregistrarea unei alianţe politice necesită o procedură judiciară îndelungată.

Vom impune candidați competenți în toate cele trei rânduri de alegeri care urmează până la finalul lui 2020. Obiectivul nostru principal este să aducem în toate funcțiile publice elective din România, la nivel local și national, oameni noi, care până acum au fost reticenți în ceea ce privește implicarea în politică, dar care au înțeles în ultimii ani că România are nevoie de ei, de priceperea lor, de dăruirea lor și de curajul lor”, a declarat Dacian Cioloș, președintele PLUS.

Te-ar putea interesa și: