Evenimentul Zilei > Vremea > Ploile TORENȚIALE și FURTUNILE cuceresc România. Jumătate de ţară este vizată de VREMEA REA. Harta zonelor vizate
Ploile TORENȚIALE și FURTUNILE cuceresc România. Jumătate de ţară este vizată de VREMEA REA. Harta zonelor vizate

Ploile TORENȚIALE și FURTUNILE cuceresc România. Jumătate de ţară este vizată de VREMEA REA. Harta zonelor vizate

ANM a emis o nouă avertizare cod portocaliu, valabilă până duminică la ora 21, pentru mai multe județe din nordul României.

Prima avertizare, cod galben, de instabilitate atmosferică accentuată intră în vigoare sâmbătă, ora 17.00 şi este valabilă până duminică la ora 21.00, scrie Mediafax.

Astfel ANM anunță că începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (16 iunie) şi până în seara zilei de duminică (17 iunie) în cea mai mare parte a Moldovei, precum şi în zonele de deal şi de munte, temporar se vor semnala averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40… 50 l/mp. În total, 21 de judeţe din est, centru şi vest sunt vizate de vremea rea.

A doua avertizare ANM, cod portocaliu intră în vigoare sâmbătă, la ora 21.00 şi este valabilă până duminică, ora 21.

Meteorologii anunţă cantităţi de apă însemnate. În judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi pe arii extinse 40 l/mp şi local 60…70 l/mp.