Evenimentul Zilei > Politica > Pleșoianu către Tudose: Vă dă Coldea ordine?
Pleșoianu către Tudose: Vă dă Coldea ordine?

Pleșoianu către Tudose: Vă dă Coldea ordine?

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a apreciat că premierul social-democrat Mihai Tudose face parte din „Noua Securitate".

„I-am transmis direct distinsului Tudose acum câteva minute și îi transmit și PUBLIC: 'Am IMENSA satisfacție că NU v-am votat premier în Parlament! Sunt atât de încântat de decizia mea că-mi vine să mă pup!'", a scris joi seară deputatul PSD Liviu Pleșoianu, pe Facebook.

"O critică pe Gabriela Firea pentru că face târg de Crăciun în Piața Victoriei și în același timp se duce lângă Iohannis pe 1 Decembrie!?! V-au vorbit COLDEA (fostul sef operativ SRI, Florian Coldea, n.red.) și MAIOR (fostul director SRI George Maior, n.red.) din prefața cărții pe care ați publicat-o? Le-ați preluat #FERICIT ordinul de zi pe unitate?", a adăugat acesta.

„V-aș spune că sunteți #PARALEL. Dar ar fi inutil. Ne-ați spus că nu înțelegeți "conceptul"…#NouaSecuritate", i s-a mai adresat Pleșoianu lui Tudose.

  • Afirmațiile deputatului PSD vin în contextul în care premierul Mihai Tudose a afirmat, joi, că primarul Capitalei, Gabriela Firea (PSD), nu a luat "cea mai inspirată decizie" prin organizarea unui târg de Crăciun în Piaţa Victoriei: "Nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. (…) În primul rând, (…) pe unde ajunge omul acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Nu ştiu, e complicat". El a adăugat că decizia lui Firea va fi și interpretabilă pentru că grupurile de internauți spun că târgul este menit să blocheze protestele din fața Guvernului. "Eu cred că-şi va da seama că nu e cea mai inspirată alegere. Mai mult, se şi interpretează. Am înţeles că se face târg ca să nu mai vină nu ştiu cine. (…) Să vină, fără nicio problemă", a adăugat el.

De asemenea, premierul Mihai Tudose a anunţat, joi, că va participa la parada de Ziua Naţională a României, urmând să stea în tribuna oficială alături de toate oficialităţile prezente. Spre deosebire de acesta, liderii coaliției de guvernare nu vor să stea lângă președintele Klaus Iohannis pentru că îl acuză de faptul că este părtaș la acțiunile „statutului paralel".