PLATA IMPOZITELOR cu cardul: Câte primării o acceptă

PLATA IMPOZITELOR cu cardul: Câte primării o acceptă

Valoarea totală a taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut, faţă de 2012, cu 36%, la 133 de milioane de lei, datorită tranzacţiilor la POS, care au avansat cu 38%, potrivit datelor Visa Europe. Circa 100 de primării acceptau la finele lui 2013 această modalitate de plată.

În acelaşi timp, numărul de plăţi cu cardul pentru achitarea taxelor şi impozitelor a urcat cu 31%, până la 372.000, comparativ cu 2012.

"Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut uşor anul trecut, cu 4%, la 358 de lei", scrie în raportul Visa Europe.

Numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin portalul ghiseul.ro a urcat cu 70% anul trecut, la 73, iar alte 30 de primării se aflau în procedura de înrolare pe platformă la finalul anului 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News

La finele lui 2013, 96 de primării acceptau plata online a taxelor şi impozitelor. În acelaşi timp, plata cu cardul direct la POS la sediile administraţiilor fiscale era acceptată de 176 de primării.

Din acest an, contribuabilii vor putea plăti taxele şi impozitele locale cu cardul şi în locaţii special deschise în centre comerciale şi sucursale bancare din şase oraşe sau la 18 infochioşcuri instalate la sediile administraţiei locale, în supermarketuri şi malluri.