Craiovenii ale căror apartamente au fost reabilitate pe baza fondurilor europene pierdute sunt acum datori cu sume între 7.000 lei şi 19.000 lei pentru un apartament.
"Craiovenii se vor mai alege cu încă o taxă - taxa de reabilitare termică, iar în această situaţie sunt câteva sute de craioveni, pentru că nimeni din Primărie nu a putut să-mi răspundă la şedinţa de comisie câţi oameni sunt în această situaţie. Un răspuns cinic a fost: noi avem contract cu asociaţiile de proprietari, nu cu cetăţenii. Dar banii îi plătesc oamenii care sunt în spatele asociaţiilor, iar sumele sunt destul de mari pentru un om de rând. În anul 2012, echipe de campanie ale PSD băteau din uşă în uşă la toţi craiovenii şi le explicau că le vor reabilita termic gratuit apartamentele, că le schimbă şi robinetele şi ţevile de la subsol, şi uşa de la intrare şi geamurile cu termopane. Au trecut 5 ani şi cei care au îndrăznit să creadă în această poveste frumoasă acum trebuie să bage mâna adânc în buzunar şi să scoată nişte bani. Câţiva preşedinţi de asociaţii mai zeloşi au reuşit să convingă cetăţenii şi au intrat în acest proiect cu Primăria Craiova pe fonduri europene. Numai că 31 decembrie 2015 a venit prea repede, i-a surprins cu lucrările nefinalizate, sumele au devenit neeligibile şi uite aşa trebuie să plătească cetăţenii", a spus consilierul local Marinel Florescu, în cadrul unei conferinţe de presă.
El a mai afirmat că deşi proiectul este al Primăriei Craiova care a stabilit ce firme să execute lucrările, acum contractele încheiate de primăriei trebuie achitate de cetăţeni, iar sumele nu sunt încă făcute public. "Nimeni din Primăria Craiova nu a putut da date exacte despre sumele pe care le au oamenii de achitat, doar că ar fi vorba de sume între 7.000 lei şi 19.000 lei, sume care mie mi se par foarte mari, şi se pare că aceste sume sunt de 2-3 ori mai mari decât cele pe care le-ar plăti un om obişnuit care îşi izolează blocul", a mai spus consilierul PNL.