După ce se urcă în mijlocul de transport în comun, călătorul apropie de aparatul portocaliu cardul bancar, şi astfel din portofel va fi extrasă automat suma destinată călătoriei.

Singurul amendament e că dacă plăteşti în acest fel, atunci preţul unei călătorii va fi mai mare, în comparaţie cu felul clasic de achitare, prin cardul STB cu titluri de călătorie.

Societatea de Transport Bucureşti aunţă, potrivit portalului www.profit.ro, că este posibil ca această nouă posibilitate de plată să fie posibilă de anul viitor.  

„Actuala conducere a STB discută introducerea acestei facilităţi de plată. 

Discuţiile sunt avansate şi, cel mai probabil, plata cu orice card bancar va fi introdusă în primele luni ale anului viitor.

Preţul unei călătorii achitate cu cardul bancar va fi mai mare, ca şi în cazul achitării călătoriei prin SMS", spun reprezentanţii STB.

În plus, STB susţine că această nouă facilitate face parte dintr-un plan mai larg de îmbunătăţire a condiţiilor de transport în comun.

Să ne aşteptăm, deci, ca în vara viitoare, după ce ne-am urcat în autobuzul aglomerat şi fără aer condiţionat, să se facă dintr-o dată răcoare. Şi asta numai datorită cardului bancar utilizat!