Evenimentul Zilei > Politica > Planurile PMP pentru 2015: opoziție la PSD. Elena Udrea a anunțat că va susține moțiunea de cenzură a PNL.
Planurile PMP pentru 2015: opoziție la PSD. Elena Udrea a anunțat că va susține moțiunea de cenzură a PNL.

Planurile PMP pentru 2015: opoziție la PSD. Elena Udrea a anunțat că va susține moțiunea de cenzură a PNL.

Președintele PMP, Elena Udrea, a afirmat că, în 2015, formațiunea pe care o conduce va face opoziție la PSD. În context, ea a spus că PMP va susține moțiunea de cenzură a PNL, în măsura în care în document se vor regăsi și punctele de vedere ale partidului legate de „proasta” guvernare a PSD.

„În măsura în care vom regăsi acolo (n.red. – moțiune de cenzură) reprezentate și punctele noastre de vedere legate de proasta guvernare a PSD-ului”, a afirmat Elena Udrea la RFI. Cu toate acestea, ea a adăugat că cel mai probabil, dacă guvernul Ponta cade, vom asista la un nou guvern USL. „Mai degrabă, în lumina acestei relații bune pe care o are cu domnul Victor Ponta (n.red. – Klaus Iohannis), cred că s-ar merge pe soluția dată de doamna Gorghiu ieri, adică un Guvern ceva și cu PNL, și cu PSD, un fel de Guvern USL”, a spus Udrea.

Băsescu își va alege rolul

În ceea ce privește modul în care Traian Băsescu va colabora cu PMP, Elena Udrea a afirmat că își va alege singur rolul pe care îl va juca în partidul pe care îl conduce. „Noi suntem partidul care a susținut și a revendicat moștenirea președintelui, în sensul în care noi ne dorim ca mai departe să punem în practică acele reforme lăsate de Traian Băsescu pentru a fi implementate, reforma constituțională, reforma în sistemul sanitar, reforma clasei politice, prin introducerea legii transparentizării finanțării partidelor politice. Deci sunt foarte multe legi pe care PMP își dorește să le pună în practică și cred că vom avea sprijinul președintelui Traian Băsescu în activitatea noastră de partid de Opoziție la PSD“, a mai spus Elena Udrea.