Evenimentul Zilei > Politica > PLANURILE lui Traian Băsescu pentru ALEGERI şi traseul alianţelor politice. CANDIDEAZĂ Elena Băsescu la parlamentare?
PLANURILE lui Traian Băsescu pentru ALEGERI şi traseul alianţelor politice. CANDIDEAZĂ Elena Băsescu la parlamentare?

PLANURILE lui Traian Băsescu pentru ALEGERI şi traseul alianţelor politice. CANDIDEAZĂ Elena Băsescu la parlamentare?

Traian Băsescu a participat la o emisiune de la România TV şi a dezvăluit care sunt planurile sale politice. Totodată, acesta a abordat şi subiectul revenirii fiicei sale, Elena Băsescu, în politică.

Întrebat dacă se gândeşte să candideze la viitoarele alegeri parlamentare, Traian Băsescu a spus că timpul va oferi acest răspuns: „Să trecem de locale şi vedem. După ce am fost preşedintele României eu nu mai am obiective politice pentru mine. Dacă voi face ceva, voi face ceea ce trebuie, nu neapărat pentru mine. Dacă aş fi vreodată în funcţia asta (n.r. – de primar al Capitalei), aş şti foarte bine ce-i de făcut.”

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură Elenei Băsescu la alegerile parlamentare, fostul preşedinte al României a precizat că fiica sa are ale gânduri: „E atât de preocupată de cei doi copii şi acum îşi caută serviciu. Se gândeşte să se angajeze. Nu cred că o tentează o candidatură la Parlamentul României.”

Alianţele politice au reprezentat un alt subiect abordat de Traian Băsescu la România TV:  „În principiu, UNPR nu contează decât din punct de vedere tactic. PNL şi PSD vor face alianţă la guvernare în toamnă, dar bătălia este pentru cine obţine un parlamentar în plus pentru a putea da prim-ministrul. Cioloş îşi va respecta cuvântul şi el nu are resorturi politice în spate care să-l facă să îşi schimbe părerea. Nu cred că vom mai repeta chestiunea tehnocraţilor, pentru că politicienii sunt cei care merg în campanie.”

Nu a fost uitat nici fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, despre care fostul şef de stat consideră că trebuie să continue activitatea de la conducerea senatorilor: „În mod normal ar trebui să rămână şeful Senatului. Ce miză ar mai fi pentru Dragnea să îl schimbe? În plus, cred că îşi face treaba, este prezent acolo.”

 

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: