Gabriela FireaÎn ceea ce privește propunerea făcută lui Nicușor Dan de a ocupa scaunul de viceprimar, nu mi se pare o situație confortabilă pentru mine, care am făcut o declarație sinceră și cât se poate de deschisă și am fost refuzată. Noi avem aliați tradiționali și cu care colaborăm foarte bine la nivel național, ALDE și UNPR.

Liviu Dragnea:Nu poți să stai cu mâna întinsă la nesfârșit, Gabriela Firea are multă treabă de făcut de acum. Este un subiect închis, noi mergem înainte. Noi avem un traseu foarte bine stabilit, vom prezenta programul nostru de Guvernare.

Mâine avem un demers important. Se supune la vot moțiunea pe agricultură. De asemenea, avem câteva legi importante care sperăm să intre pe ordinea de zi. Cu Valeriu Zgonea la șefia Camerei Deputaților, însă, nimic nu e sigur.

Propuneți schimbări în ceea ce privește legea antifumat?

Liviu Dragnea: Consider că legea antifumat în forma actuală este mult prea dură. Trebuie să facem o lege echilibrată, să îi protejăm pe cei care nu fumează și să creăm condiții și pentru cei care fumează.

Se zvonește că Președintele i-ar fi cerut domnului Ungureanu să își dea demisia de la șefia SIE. Care e poziția PSD vis-a-vis de această propunere?

Liviu DragneaNu consider că Mihai Răzvan Ungureanu trebuie să plece de la șefia SIE. Dacă i se cere demisia unui șef de serviciu secret pe motivul neîndeplinirii sarcinii de serviciu, ar fi corect, însă deocamdată acestea sunt zvonuri.

Ce strategie veți adopta, având în vedere că PSD  a câștigat alegerile la Primaria Generală și in toate sectoarele?

Gabriela Firea: Vreau ca pentru toate lucrările de dimeniuni din țară să fie făcută o publicitate foarte bună, pentru a fi atrași investitorii străini. Nu s-a pus accentul pe finalizarea lucrărilor de mari dimensiuni, de aceea Capitala arată așa cum arată.

Liviu Dragnea: Acolo unde avem de luat decizii mai delicate, ne vom adresa bucureștenilor. Majoritatea din Parlament de acum va trebui să asculte de primar. Dacă apar situații speciale, asta e totul altceva.

Este pentru prima dată un singur partid a obținut Primăria Generală și în toate sectoarele. Faptul că toți sunt acum în aceeași echipă va face ca Bucureștiul să de dezvolte unitar.

Gabriela Firea: Dau un exemplu concret de colaborare, cu privire la relația dintre primarul general și primarii de sectoare. În sector 5 este o lipsă acută de creșe și grădinițe. Primăria Generală împreună cu Primăria sectorului 5 vor construi mai multe creșe și grădinițe. Sunt bine împărțite atribuțiile în acest moment. Împreună putem găsi soluții și ne vom întâlni de câte ori va fi nevoie.

Care este planul pentru alegerile parlamentare?

Liviu Dragnea: Nu avem un plan, vom proceda ca și până acum, sperăm la un scor bun. Rămâne să luăm o decizie importantă, avem nevoie de timp.

Domnul Iliescu spune că ați fi bun de premier

Liviu Dragnea: Am auzit asta și m-a bucurat. La asta ne vom gândi atunci.

Credeți că Gabriela Firea ar fi potrivită în funcția de premier?

Liviu Dragnea: Gabriela Firea e bună în multe poziții, am încredere în ea.

Gabriela Firea: Vreau să îi mulțumesc președintelui de onoare PNL, Mircea Ionescu Quintus. A spus că este dezamăgit de scorul obținut de USB, dar are încredere în mine în funcția de primar al Capitalei.