Partidul Social Democrat (PSD) a convocat o ședință a Comitetului Executiv, care va avea loc, miercuri, de la ora 15.00. Capul de afiș pe ordinea de zi îl ține Niculae Bădălău, care va fi pus în discuția colegilor în urma declarațiilor făcute recent de acesta la adresa românilor din diaspora.

Mai multe voci din vârful partidului PSD susțin că Niculae Bădălău a ales în mod intenționat să aibă un discurs politic care jignește româncele din străinătate, pentru a prejudicia și mai mult imaginea partidului, motivul fiind frustrarea de a nu fi ales secretar general al PSD. De accea se așteaptă ca Bădălui să fie sancționat de forurile partidului.

La o întânire cu organizația PSD Giurgiu pe care o conduce, Niculae Bădălău a spus despre membrii Diasporei că ar fi doar 700.000 „legali”, restul, până la 3- 5 milioane, „sunt fetele alea, de le duc ăștia”, anunță Antena3.

Nu este prima dată cînd Nicolae Bădălău îi jignește pe românii din diaspora. Spre sfîrșitul anului 2018 a apărut ă înregistrare o înregistrare video, în care senatorul Bădălău apare alături de câțiva maneliști care i-au dedicat o melodie cu mesaj obscen împotriva diasporei. Refrenul era „Să vină Diaspora că noi ne p…m pe ea”.