Evenimentul Zilei > Politica > Planul PSD pentru pensiile speciale. Liderul deputaților PNL aruncă în aer scena politică
Planul PSD pentru pensiile speciale. Liderul deputaților PNL aruncă în aer scena politică

Planul PSD pentru pensiile speciale. Liderul deputaților PNL aruncă în aer scena politică

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, lansează un atac dur la adresa PSD, despre care spune că încearcă orice doar pentru a amâna votul pe pensiile speciale.

„În calitate de lider al deputaților PNL, am depus o solicitare scrisă prin care solicit un vot pe pe proiectul pensiilor speciale, și nu doar dezbatere așa cum a propus PSD, prin ordinea de zi. Este o chichiță de care PSD se foloseşte pentru a amâna un vot pe proiectul PNL, privind eliminarea pensiilor speciale. Bănuielile sunt confirmate și de recenta declaraţie a președintelui interimar al PSD, care a vorbit explicit de un vot pentru retrimiterea la comisia de muncă a proiectului PNL.

Retrimiterea la comisie nu este altceva decât un tertip folosit de PSD, pentru a îngropa pensiile speciale. Ora adevărului a sosit! Marți vom afla cum se separă apele: PSD trebuie să decidă dacă este partidul poporului sau rămâne partidul privilegiaţilor! Nu există nici două Românii şi nici două categorii de pensionari”, a scris Florin Roman pe Facebook.

Deputatul liberal a anunţat că dacă abrogarea nu va trece de votul Parlamentului, Guvernul Orban va da OUG în acest sens.

„Decizia este a celor de la PSD, însă sunt convins ca vor veni și explicatiile pentru pensionarii de rând, care au contribuit ani de zile. Singurul lucru pe care îl putem discuta este respingerea amendamentelor PSD depuse la comisia de munca, prin care au fost anulate și bursele viagere pentru sportivi și oameni de cultura, ce au făcut cinste României, și pe care PSD ii considera ca fiind beneficiari de “pensii speciale”. In cazul in care vor refuza îndepărtarea acestor aberații, vom îndrepta noi cei de la PNL acest lucru, prin ordonanța a guvernului liberal.

Mesajul către PSD este simplu: PNL nu face nici un pas înapoi in cazul tăierii pensiilor speciale! Ori cu poporul, ori cu privilegiații, tovarăși socialiști!”, a mai adăugat acesta.