Președintele PMP, Eugen Tomac, le propune liderilor PNL, PMP, USR și PLUS o alianță electorală în județul Giurgiu, „cu scopul de a învinge PSD în toate localitățile și la Consiliul Județean, astfel încât Niculae Bădălău să nu mai obţină nicio funcţie de reprezentare publică”.

Tomac spune că partidele democratice au datoria „de a-i sancționa sever pe cei care dovedesc un dispreț profund față de diaspora românească”.

Inițiativa liderului PMP vine în urma jignirilor incalificabile aduse de Bădălău românilor din diaspora.

 

Dacă se va concretiza, o asemenea alianță ar putea fi un model de aplicat în toată țara, prin care PSD să fie practic lichidat politic la nivelul administrației locale, susține liderul PMP.

Scrisoarea deschisă a lui Eugen Tomac pentru o Alianță de centru-dreapta în Giurgiu pentru sancționarea lui Niculae Bădălău este adresată premierului Ludovic Orban, deputatului Dan Barna, liderul USR și lui Dacian Cioloș, europarlamentar și președintele PLUS, transmite ziaristi.com.

„Din respect pentru milioanele de români care muncesc în Uniunea Europeană pentru a oferi familiilor lor de acasă un trai mai bun, avem datoria de a-i sancționa sever, nu doar la nivel declarativ, ci și prin acțiunile noastre politice, pe cei care dovedesc un dispreț profund față de diaspora românească.

 

Declaraţiile incalificabile ale lui Niculae Bădălău, preşedinte PSD Giurgiu şi vicepreşedinte la nivel național al partidului, despre româncele plecate în străinătate, ne obligă să facem corp comun pentru a trimite personaje de acest gen la lada de gunoi a istoriei.

 

De aceea, propunerea PMP pentru liderii celorlalte partide de centru-dreapta este să iniţiem prima noastră alianţă politică, în perspectiva alegerilor locale, la nivelul judeţului Giurgiu, cu scopul de a învinge PSD în toate localitățile și la Consiliul Județean, astfel încât Niculae Bădălău să nu mai obţină nicio funcţie de reprezentare publică.

Există situații, cum este cea a derapajelor baronului roșu de Giurgiu, care ne obligă să renunţăm la calculele politice individuale şi să acţionăm unitar. Constituirea primei alianțe între partidele noastre în județul Giurgiu pentru eliminarea din viața politică a lui Niculae Bădălău reprezintă un gest de reparație a onoarei românilor cinstiți și harnici care muncesc în străinătate, cei mai importanți contributori la bugetul național, care au îndrăznit să voteze pentru schimbarea în bine a României.

Eugen Tomac,

Preşedinte Partidul Mişcarea Populară”