„Ţările arabe care susţin acest plan comit o trădare împotriva Ierusalimului, împotriva poporului său şi, mai ales, împotriva întregii umanităţi”, a afirmat Erdogan într-un discurs adresat membrilor Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP) pe care îl conduce.

 „Creştinii nu tac”

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a lansat un apel către lumea creştină pentru a se împotrivi planului prezentat de preşedintele american, Donald Trump, pentru crearea unui stat palestinian şi pentru a-şi revendica drepturile asupra Ierusalimului, reafirmând intransigenţa Ankarei faţă de recunoaşterea acestuia din urmă drept capitală a Israelului. „Lumea creştină are drepturi asupra Ierusalimului şi trebuie să le afirme şi să-şi facă auzită vocea. Mâinile lumii creştine nu pot rămâne legate. Ierusalimul nu poate fi lăsat în ghearele pătate de sânge ale Israelului, ne aflăm în faţa unui plan de anexare în faţa căruia nu putem rămâne tăcuţi”, a spus Erdogan vineri dimineaţă.

 „Planul lui Trump este un proiect de invazie”

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a definit planul prezentat de preşedintele american Donald Trump pentru soluţionarea problemei palestiniene şi crearea Palestinei drept „un proiect de invazie”, reiterând opoziţia Ankarei faţă de recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului. „Ei vorbesc despre un acord al secolului, însă nu este un acord, ci un proiect de invazie. Am văzut cum Trump, făcând anunţul, şi-a creat o audienţă specială pentru a primi aplauze, însă aplauzele nu sunt suficiente pentru a schimba destinul lumii, şi nici pe cel al Palestinei. Pentru noi, Ierusalimul reprezintă o linie roşie insurmontabilă. Astăzi a fost principalul subiect al consiliului de securitate ţinut la Ankara”, a declarat vineri seară Erdogan, informează LA STAMPA.

(Revista presei internaționale a fost concepută de RADOR)

Te-ar putea interesa și: