Orban a declarat că partidul pe care îl conduce este pregătit să guverneze. Analistul Bogdan Chirieac susține că afirmația președintelui PNL este doar o "ceață" auncată pentru a acoperi "dezastrul cu turnătoria".

 Mesajul transmis de președintele PNL este, din punctul de vedere al analistului Bogdan Chirieac, o strategie de a acoperi scandalul cu privire la plângerea depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă. „Problema domnului Orban este că a intrat în penibil și de acolo nu va ieși multă vreme de acum încolo. Ce face dânsul? După dezastrul cu turnătoria de la Parchet, domnul Orban încearcă să vină cu ceva șocant, să acopere acea penibilitate, acel ridicol. Și atunci a spus că gata, mâine PNL-ul vine la guvernare, el având 20% în Parlament. Altă modalitate nu știu, decât că Guvernul vine la putere după un vot în Parlament”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Chirieac susține că declarația a fost „Pur și simplu o ceață pe care o aruncă publicului domnul Orban. Încearcă să acopere ceea ce pentru dânsul este final al carierei politice. Probabil că PNL-ul se va pregăti cu un alt președinte”.

Reamintim că președintele PNL Ludovic Orban a afirmat, miercuri, la Palatul Parlamentului, după avertismentul dat României de către Comisia Europeană, că PSD sfidează instituţiile europene, ignorându-le toate avertismentele şi toate recomandările, şi transformă treptat ţara noastră în "oaia neagră a Uniunii Europene".