Voluntarii din Constanţa au organizat acţiunea „Plantăm fapte bune în România” la Peştera, unde s-au plantat 50.000 de puieţi pe o lungime de 3,5 kilometri pe marginea drumului judeţean care leagă comuna de oraşul Medgidia. Viitoarea perdea forestieră va împiedica astfel înzăpezirea drumului. „Am fost nevoiţi, de fiecare dată, să cheltuim miliarde de lei pentru dezăpezire. Eliminăm astfel acest blocaj iar în timpul iernii, copiii din comună vor putea merge la liceu la Medgidia şi navetiştii la serviciu”, a explicat primarul Valentin Vrabie.

Pe lângă cei 35 de pompieri ai ISU Dobrogea, şi cei 50 de jandarmi veniţi cu familiile, comuna Peştera a fost invadată de voluntari din bănci, şcoli şi universităţi, profesori, localnici şi ONG-işti de mediu, potrivit directorului Centrului pentru Resurse Civice Constanţa, Cosmin Bârzan. Şeful Inspectoratului de Jandarmi ai Judeţului Constanţa, colonel, Constantin Dima, a plantat cot la cot cu subalternii săi, alături de voluntarii civili. “Un milion de arbori plantaţi într-o singură zi arată că românii sunt din ce în ce mai preocupaţi de mediu. Este o cauză nobilă pentru comunitate şi pentru mediu”,  a comentat Fernando Rebelo, voluntar din Spania.    

Peste 100 de militari americani de la Baza Mihail Kogălniceanu au plantat, conştiincioşi, mii de lăstari. Mulţi dintre ei au preferat să sape cu o unealtă de front, pliabilă, purtată într-un buzunar al uniformei. “Imi plac arborii, aş vrea să mă pot intoarce peste 10 ani să văd cum arată ce am plantat astăzi”, a spus caporalul Benjamín Collette. Mai mulţi  studenţi străini ai universităţii Ovidius din Constanţa au săpat şi plantat puieţii împreună cu soldaţii americani. Printre ei şi Jules Gauleau, din Franţa. “După tragedia care s-a  intamplat la Paris, aceasta actiune este un semn de respect şi speranţă pentru intreaga planetă. Mai ales că armata americană este cu noi şi aici” a declarat, tânărul, pentru EVZ.