Planta care te poate ucide în două ore. Este peste tot în România

Planta care te poate ucide în două ore. Este peste tot în România Sursa: Pixabay

În România există o plantă care te poate ucide în doar două ore. Aceasta este foarte ușor de confundat și mulți o culeg fără să știe riscurile.

Planta care te poate ucide în doar două ore este foarte ușor de confundat și este polenizată de insecte foarte des. La prima vedere, mulți cred că este țelină pentru că frunzele sale par la fel ca cele ale legumei care se pune în mâncare. Aambele fac parte din familia Apiaceae, doar că cea otrăvitoare a fost catalogată de oamenii de știință în categoria Apiacee Umbelifere.

Este vorba de Oenanthe crocata (Şofranul otrăvitor), o plantă perenă înaltă de până la 1,5 metri și care crește în locurile umede din zona mediteraneană. Aceasta se găsește pe lângă râuri, mlaștini, pârâuri, canale sau șanțuri umede.

Planta otrăvitoare din România

Aceasta este cunoscută și ca joianul, wather hemlock, dead mans fingers sau dead tongue. Numele său vine de la cuvintele grecești „oinos” care înseamnă vin și „anthos” care simbolizează floare. Asocierea dintre cele două face trimitere la aroma de vin a florilor despre care se spune că ar tulbura starea mentală a celui care o consumă. Planta conţine oenantotoxină, o substanță otrăvitoare care provoacă spasme grave. Puțini cei care o consumă supraviețuiesc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ritmul cardiac este încetinit și moartea persoanelor care au ingerat șofran otrăvitor poate apărea în mai puțin de două ore. Această floare poate duce la o paralizie facială care provoacă contracții bruște și chinuitoare ale mușchilor faciali.

Cei care mănâncă această plantă mor prin asfixiere

Această plantă deformează fața într-un rânjet sarcastic, numit rânjetul morții. Persoanele care mănâncă din greșeală această plantă perenă ajung să moară prin asfixiere.

Oenanthe crocata (Şofranul otrăvitor)

Planta care te poate ucide în două ore. Este peste tot în România. Sursa foto Wikipedia

Șofranul otrăvitor poate fi recunoscut prin intermediul florilor sale care sunt mici și albe. Ele sunt grupate în inflorescențe umbelate cu diamentul de 5 până la 1o cm. Se spune că seamnănă cu țelina pentru că frunzele sale au segmente dinţate în formă de pană.

Cum arată frunzele ei

Frunzele pornesc dintr-o tulpină ramificată, striată și goală în interior, în timp ce rădăcina șofranului otrăvitor este cilindrică sau conică și ramificată. La exterior este alb-crem, iar la interior culoarea sa este galben-portocaliu, potrivit naturplant.ro.