Evenimentul Zilei > Politica > Plângerea Gabrielei Firea împotriva deciziei procurorilor de a suspenda cercetarea lui Traian Băsescu a fost respinsă
Plângerea Gabrielei Firea împotriva deciziei procurorilor de a suspenda cercetarea lui Traian Băsescu a fost respinsă

Plângerea Gabrielei Firea împotriva deciziei procurorilor de a suspenda cercetarea lui Traian Băsescu a fost respinsă

ICCJ a respins joi plângerea prin care senatorul PSD Gabriela Firea contesta decizia Parchetului General de suspendare a anchetării președintelui Traian Băsescu pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, informează Agerpres. Decizia instanţei este definitivă.

Pe 18 mai, Lucian Bolcaş, avocatul senatorului PSD Gabriela Firea, a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere prin care contestă decizia Parchetului General de suspendare a anchetării preşedintelui Traian Băsescu pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

"Este o plângere procedurală împotriva soluţiei pronunţate de procurorul şef din cadrul Parchetului General privind menţinerea soluţiei de suspendare a plângerii făcute de doamna senator Firea împotriva numitului Băsescu Traian, pentru săvârşirea infracţiunii de calomnie. Având în vedere că prim procurorul şef şi procurorul de caz au menţinut soluţia suspendării urmăririi penale invocând o imunitate pe care noi o contestăm, am făcut plângerea adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", declara atunci Lucian Bolcaş.

Conflictul între Traian Băsescu şi Gabriela Firea a apărut în luna aprilie, când preşedintele a spus despre senatorul PSD, într-o emisiune televizată, că este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". Gabriela Firea a depus o plângere împotriva lui Traian Băsescu, la data de 16 aprilie, în care îl acuză pe şeful statului de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile făcute în cadrul acelei emisiuni.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în legătură cu plângerea penală depusă de senatoarea Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece preşedintele se bucură de imunitate.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: